E-mail: hi@familyfully.com

Zinedine Zidane

(Jalkapalloilija)

Syntymäpäivä: 23. kesäkuuta 1972 (syöpä)
Syntymäpäivä: La Castellane, Marseille, Ranska

Puhu jalkapallomaailman talismaaneista, ja luettelo olisi epätäydellinen mainitsematta taitavan ja lahjakkaan Zinedine Zidanen nimeä. Upea ammattilainen Zidane on yksi jalkapallon historian suurimmista pelaajista. Pelin perusteiden ja tekniikoiden mestari Zidane tunnetaan loistavista hallinta- ja dribble-taidoistaan taikuuden, keskittyneen näkemyksen ja loistavien johtamisominaisuuksiensa lisäksi. Pelivuosiensa aikana hän oli yksi parhaista pelaajista pallon vastaanottamisessa ja hallinnassa. 108 kansainvälisessä ottelussaan hän teki 31 maalia. Zidanen intohimo peliin alkoi hänen ollessaan nuori. Silloin ihmiset eivät tienneet, että hän loisi historiaa jalkapallomaailmaan hämmästyttävällä lahjakkuudellaan ja pätevyydellä. Hänellä oli upea urakaavio, jossa hän voitti kumpikin FIFA World Cupista (1998) ja Eurosta (2000), pelaten Ranskassa. Pelaajana hän oli Ranskan merkittävin pelaaja. Erinomaisuudestaan Zidane on saanut monia haluttuja palkintoja ja kunnianosoituksia, mukaan lukien “FIFA World Player of the Year” ja “Ballon D’Or”. Hänelle myönnettiin vuoden 2006 FIFA World Cup Golden Ball -palkinto hänen jäätyään eläkkeelle erinomaisesta panoksestaan peliin.

Pikatietoa

Kesäkuussa syntyneet ranskalaiset julkkikset>

Lempinimi: Zizou
Tunnetaan myös nimellä: Zinedine Yazid Zidane, Zizou

Ikä: 50 vuotta, 50 vuotta vanhat miehet

Perhe:
Puoliso/Ex-: Véronique Zidane (M. 1994)

Isä: Smail Zidane

Äiti: Malika Zidane

Lapset:> Elyaz Zidane Fernández, Enzo Fernández, Luca Zinedine Zidane Fernández, Théo Zidane

Syntymämaa: Ranska

Lainaukset Zinedine Zidanen jalkapalloilijoilta

Korkeus: 6’1″ (185 cm), 6’1″ Miehet

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Zinedine Zidane syntyi 23. kesäkuuta 1972 Marseillessa, Ranskassa, Smaïliin ja Malikaan. Hänellä on neljä vanhempaa sisarusta. Hänen perheensä, joka on syntyperää Algeriasta kabyleberberi, asui Marseillen pohjoisosassa La Castellanen esikaupunkialueella.
 • Kun hänen isänsä oli ammatiltaan varastomies, hänen äitinsä oli kotiäiti. Toisin kuin naapuruston asukkaat, Zidanen perhe oli arvostettu erä ja elivät kohtuullisen mukavaa elämää toisin kuin muut työttömät ja suuressa rikollisuudessa mukana olleet.
 • Nuori Zidane tutustui jalkapallopeliin jo nuorena. viidestä. Yhdessä naapuruston lasten kanssa hän pelasi peliä Place Tartanella, joka oli asuinkompleksin pääaukio.
 • Zidaneen vaikuttivat hänen alkuaikoinaan Olympique Marseillen pelaajat, kuten Blaz Sliskovic, Enzo Francescoli ja Jean-Pierre Papin, jotka olivat hänen idolejaan.

Amatöörivuodet

 • Zidane sai pelaajalisenssinsä 10-vuotiaana junioreille paikallisen seuran joukkue La Castellanesta. Hänen toimikautensa seurassa oli lyhytaikainen, sillä hän muutti ‘SO Septemes-les-Vallonsiin’ noin puolentoista vuoden jälkeen.
 • Zidanen liitto ‘Septemesin’ kanssa kesti kaksi ja puoli vuotta, minkä jälkeen hänet valittiin kolmen päivän harjoitusleirille CREPS-tapahtumaan Aix-en-Provencessa. Hänen erinomainen kykynsä hallita palloa ja hänen hallussaan oleva tekniikka kiinnitti hänet “AS Cannesin” partiolaisen Jean Varraud’n huomioihin, joka suositteli häntä seuran koulutuskeskuksen johtajalle.
 • Tarkoituksena olla kuusi- Viikon oleskelun jälkeen Zidane vietti neljä vuotta Cannesissa. Hän vietti ensimmäiset kuukaudet muiden harjoittelijoiden kanssa asuntolassa, minkä jälkeen hän asui Cannesin ohjaajan Jean-Claude Elineaun ja hänen perheensä luona. Zidane löysi tasapainon viettäessään aikaa Elineaun perheen kanssa.

Ammattiklubivuodet

 • Zidanen debyytti ammattilaisena oli Cannesissa Liguessa. 1′ ottelu “Nantes” vastaan 18. toukokuuta 1989.
 • Vuonna 1991 hän teki ensimmäisen maalinsa “Nantes” vastaan ja varmisti joukkueelleen 2-1-voiton. Zidanen rinnalla seura ansaitsi kaikkien aikojen ensimmäisen eurooppalaisen jalkapallopaikkansa karsiutumalla “UEFA Cupiin” sijoittuessaan neljänneksi liigassa. Se oli seuran korkein sijoitus kärkisarjassa.
 • Vuosina 1992–1993 Zidane pelasi Girondins de Bordeaux’ssa. Hänen suorituskykynsä oli huippuluokkaa, ja seura voitti vuoden 1995 Intertoto Cupin. Vuosina 1995-96 seura sijoittui UEFA Cupissa toiseksi.
 • Kentällä Zidane yhdessä Bixente Lizarazun ja Christophe Dugarryn kanssa keksi sarjan keskikenttäyhdistelmiä, joista tuli Bordeaux’n ja vuoden 1998 Ranskan maajoukkueen tavaramerkki.
 • Vuonna 1996 Zidane siirtyi UEFA:n Mestarien liigan voittajaan Juventukseen valtavilla 3,2 miljoonalla punnalla. Juventus voitti Serie A:ssa 1996–1997, mutta voitti myös Intercontinental Cupin.
 • Juventus hävisi vuoden 1997 UEFA:n Mestarien liigan finaalin Borussialle. Paul Lambert kielsi Dortmundin Zidanen taidot.
 • Vuosi 1998 oli menestyksekäs Zidanelle, jolla oli seitsemän maalin ennätys 32 ottelussa. Hänen seuransa ei vain voittanut 1997–1998 Serie A:ta, vaan säilytti myös Scudetton. “Juventus” pääsi UEFA:n Mestarien liigan finaaliin kolmannen kerran, mutta hävisi Real Madridille.
 • Zidane liittyi “Real Madridiin” vuonna 2001 silloisella maailmanennätysmaksulla. 150 miljardia Italian liiraa. Investointi kannatti, sillä Zidane auttoi “Real Madridia” saamaan vakuuttavia voittoja neljän vuoden sopimuksensa aikana. Hän teki kuuluisan voittomaalin, lentopallon heikoimmalla jalallaan, Madridin 2–1-voitossa Bayer Leverkusenista vuoden 2002 UEFA:n Mestarien liigan finaalissa.
 • Seuraavina kausina Zidane voitti Real Madridin La Ligan kaudella 2002–2003. Myöhemmin hänet palkittiin monilla palkinnoilla erinomaisesta suorituksestaan.
 • Vaikka Zidane ei pystynyt voittamaan yhtään palkintoa “Real Madridille” viimeisellä kaudellaan seurassa, hänen henkilökohtaiset tilastonsa olivat silti hyvät. Hän teki kaikkien aikojen ensimmäisen hattutemppunsa Sevilla FC:tä vastaan 4–2-voitossa tammikuussa 2006 ja oli Real Madridin toiseksi paras maalintekijä kauden aikana.
 • Zidanen viimeinen maalintekijä. seuran kotiottelu pelattiin 7. toukokuuta 2006, jolloin hän teki maalin 3–3-tasapelissä Villarreal CF:ää vastaan.

Kansainvälinen ura

 • Zidanen ensimmäinen työskentely kansainvälisellä tasolla tuli ystävyysottelussa Tšekin tasavaltaa vastaan, jossa hän pelasi vaihtopelaajana. Vaikka häntä käytettiin vaihtopelaajana, hänen tulonsa pelasti joukkuetta, sillä hän teki kahdesti maalin ja auttoi Ranskaa 2-2-tasapeliin.
 • Eric Cantonan vuoden mittainen pelikielto toimi siunaus Zidanelle, kun hän otti menestyksekkäästi pelintekijän paikan vuonna 1995. Seuraavana vuonna Ranska putosi Euro 96:n välieristä rangaistuspotkukilpailussa sen jälkeen, kun ottelu oli päättynyt siten, että yksikään joukkueista ei tehnyt maalia.
 • Zidane esiintyi ensimmäisen kerran “FIFA World Cupissa” vuonna 1998. Hän osoitti koko turnauksen ajan lupaavuutta ja luonnetta. Hän oli erinomainen kaikissa pelaamissaan peleissä, mutta hänen oli vaikea tehdä maalia. Ranska nousi listalla voittaen jokaisen vastustajansa päästäkseen välieriin, jossa se voitti Kroatian 2–1 ja pääsi finaaliin.
 • Ranskan oli määrä pelata vuoden 1998 FIFA Worldissa. Cupin finaali puolustavaa mestaruutta Brasiliaa vastaan, joukkuetta, jota pidettiin suosikeina cupin voittamiseen. Zidane, joka ei ollut tehnyt maalia “MM-kisoissa”, teki kaksi maalia, molemmat päädyt, mikä antoi Ranskalle voiton ensimmäisellä puoliajalla, kun tuloskortti oli 2-0. Toisen puoliajan lopussa Ranska voitti pelin ja historian ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Zidane kruunattiin välittömästi kansallissankariksi.
  Kaksi vuotta myöhemmin Ranska voitti “Euro 2000” -kilpailun, jolloin siitä tuli ensimmäinen maa, joka on järjestänyt sekä MM- että Euroopan mestaruuden sitten Länsi-Saksan vuonna 1974. Jälleen kerran , Zidane oli turnauksen sankari, kun hän teki kaksi maalia, yhden puolivälierissä Espanjaa vastaan ja toisen puolivälierissä Portugalia vastaan.
 • Hallitsevalla maailman- ja Euroopan mestarilla oli kuitenkin kova onni vuoden 2002 “FIFA World Cupissa”, koska Zidane, heidän luotetuin ja taitavin pelaaja, kärsi reisivammoista. Ilman häntä vierellä Ranska hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan. Zidane tuotiin takaisin kolmanteen peliin, vaikka hän ei ollut kelvollinen. Hänen terveydentilansa kuitenkin esti häntä pelaamasta parhaalla mahdollisella tavalla, mikä lisäsi puolustavien mestareiden ongelmia, jotka putosivat lohkovaiheessa tekemättä yhtään maalia.
 • Euro 2004 oli tiettävästi Zidanen viimeinen turnaus. koska hän aikoi jäädä eläkkeelle sen jälkeen. Ranska nousi lohkonsa kärkeen voittamalla Englannin ja Sveitsin, ennen kuin hän hävisi Kreikalle puolivälierissä.
 • Zidane lopetti uransa aikana, jolloin myös muut Ranskan veteraanipelaajat olivat lopettamassa. Ilman joitakin avainpelaajiaan Ranskalla oli vaikeuksia päästä vuoden 2006 MM-kisoihin. Silloisen valmentajan Raymond Domenechin pyynnöstä Zidane teki paluun ja hänet palautettiin välittömästi joukkueen kapteeniksi.
 • Zidanen kapteenina Ranska osoitti kipinää ja luonnetta. Joukkue voitti vastustajansa ja pääsi puolivälieriin Brasiliaa vastaan. Ranska voitti sitten Brasilian 1-0.
 • Zidanen rangaistuspotku osoittautui ratkaisevaksi välierissä, kun Ranska voitti Portugalin ja pääsi finaaliin Italiaa vastaan. Vuoden 2006 FIFA World Cup -finaali oli hänen uransa viimeinen ottelu. Zidane antoi Ranskalle yliotteen vain minuutteja pelin alun jälkeen, kun hän teki maalin hyödyntäen rangaistuspotkusta täyden hyödyn. Kuitenkin kiivas riita, jota seurasi päänisku Marco Materazzin kaatamiseksi, ansaitsi Zidanen punaisen kortin. Hän ei saanut osallistua rangaistuspotkukilpailuun, jonka Italia voitti 5–3.

Eläkkeelle jääminen ja sen jälkeen

 • Vuoden 2006 FIFA World Cup -finaali Italia oli Zidanen viimeinen ottelu.
 • Eläkkeelle jäämisestään lähtien hän on pelannut säännöllisesti Real Madrid Veterans -joukkueessa. Hän on myös esiintynyt useita futsal-esiintymisiä.
 • Vuonna 2009 Zidane nimitettiin Real Madridin presidentin Florentino Perezin neuvonantajaksi. Yhdessä pääjohtaja Jorge Valdanon ja urheilujohtaja Miguel Pardezan kanssa Zidane toimi seuran keskeisenä päätöksentekijänä.
 • Vuonna 2010 hän toimi Qatarin menestyneen vuoden 2022 isännöintiyrityksen korkean profiilin lähettiläänä. ‘Maailmancup.’ Vuonna 2010 Zidanesta tuli myös “Real Madridin” erityisneuvonantaja valmentajan pyynnön johdosta työskennellä tiiviimmin joukkueen kanssa. Seuraavana vuonna hänestä tehtiin seuran urheilujohtaja.
 • Vuonna 2012 Zidane alkoi valmentaa seuran nuorisoakatemiaa, mikä oli ensimmäinen askel kohti hänen laukauksiaan kentän reunalta. Samana vuonna hän pelasi All Stars Matchissa Manchester Unitedia vastaan, jonka Real Madrid voitti 3-2.

Esimiehen ura

 • Kesäkuussa 2014 Zidanesta tuli Real Madridin B-joukkueen Real Madrid Castillan päävalmentaja. Alkuvuodesta 2016 hänet nimitettiin Real Madridin manageriksi, ja hän johti joukkueen voittoon FC Barcelonaa vastaan, mikä katkaisi Barcelonan 39 ottelun tappiota.
 • Ensimmäisellä täysillä kaudellaan managerina. , seura saavutti 16 peräkkäistä voittoa, ohittaen heidän edelliset 15 voittoaan ja tasoittivat Barcelonan ennätyksen. Hän johti joukkueen myös vuoden 2016 UEFA Champions Leaguen finaaliin, jonka Real Madrid voitti rangaistuspotkukilpailulla.
 • Hän johti joukkueen toiseen peräkkäiseen voittoon vuoden 2017 UEFA Champions Leaguessa Manchesteria vastaan. , hänestä tuli toinen valmentaja, joka on saavuttanut tämän saavutuksen vuodesta 1990 lähtien. Joukkue voitti myös “European Cupin” kolme kertaa peräkkäin, mikä teki hänestä ensimmäisen valmentajan, joka on saavuttanut kolme voittoa peräkkäisinä kausina.
 • Erääntymisen jälkeen Valmentajana toukokuussa 2018 Zidanea pyydettiin Real Madridin päävalmentajaksi maaliskuussa 2019 joukkueen huonojen tulosten seurauksena. Hänet allekirjoitettiin sitten heidän päävalmentajansa kesään 2022 saakka.

Filantrooppinen puoli

 • Zidane on pelannut monia pelejä hyväntekeväisyystarkoituksiin. Hänen ensimmäinen ottelunsa oli vuoden 2007 Keuydaroonin lasten AIDS-hyväntekeväisyysottelu, jossa hän teki maalin ja teki toisen maalin malesialaiselle joukkuetoverilleen. Tapahtuma keräsi 7 750 dollaria, joka käytettiin kahden koulun ja 16 kolmen makuuhuoneen talon rakentamiseen.
 • Seuraavana vuonna hän osallistui viidenteen vuotuiseen “Match Against Poverty” -kilpailuun Malagassa, Espanjassa. Vaikka hän ei tehnyt maalia, hän oli mukana luomassa maalia joukkuetoverilleen. Tapahtuma järjestetään vuosittain YK:n kehitysohjelman hyväksi. Joka vuosi monet aktiiviset jalkapalloilijat, ammattiurheilijat ja julkkikset osallistuvat tapahtumaan.
 • Vuonna 2009 Zidane kiersi ympäri Kanadaa ja pysähtyi Torontoon, Montrealiin ja Vancouveriin. Tapahtuman tuotto annettiin UNICEF:lle.
 • Vuonna 2010 kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä Soccer Aid -hyväntekeväisyystapahtumassa Zidane pelasi Muu maailma -joukkueessa Englantia vastaan. Tapahtumassa olivat mukana veteraanijalkapalloilijat, kuten Henrik Larsson, Kenny Dalglish, Teddy Sheringham, David Seaman ja Alan Shearer. Zidanen joukkue voitti ottelun rangaistuspotkukilpailulla 2-2-tasatilanteen jälkeen.
 • Zidane havaittiin vuoden 2013 hyväntekeväisyysottelussa Old Traffordilla osana Manchester United Legends – Real Madrid Legends -otteluita. käänteinen kiinnitys. Ottelun tuotto annettiin Manchester United Foundationille.
 • Vuonna 2015 Zidane ja Ronaldo pelasivat vuosittaisessa ‘Match Against Poverty’ -tapahtumassa, jonka tuotot annettiin ebolaepidemiasta kärsiville maille. .
 • Vuonna 2018 pidetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa Zidane pelasi Ranskan maajoukkueessa All-Star-joukkuetta, johon kuului pikajuoksija Usain Bolt. Ranska voitti ottelun 3-2.

Palkinnot ja saavutukset

 • Zidanelle myönnettiin FIFA World Player of the Year -palkinto kolmesti vuonna 1998, 2000 ja 2003. Hän on voittanut myös FIFA World Cup Final Man of the Match -palkinnot, FIFA 100 Greatest Living Footballers -palkinnon ja FIFA World Cup Golden Ball -palkinnon. Hän kuului FIFA World Cupin All-Star Teamiin ja FIFA World Cup Dream Teamiin.
 • Zidane voitti Ballon d’Or -palkinnon vuonna 1998. Hän voitti “Euroopan vuoden pelaaja” -palkinnon neljä kertaa vuosina 1998, 2001, 2002 ja 2003.
 • Hän kuuluu eliittiryhmään, joka on voittanut molemmat “FIFA World Player of the Year” -palkinnot. palkinnon ja “Ballon d’Or” -palkinnon.
  Zidane voitti “Vuoden ranskalaisen pelaajan” -palkinnon kahdesti vuosina 1998 ja 2002.

Henkilökohtainen elämä ja perintö

 • Zidane tapasi Véronique Fernándezin pelatessaan Cannesissa kaudella 1988-89. Zidane ja Fernández menivät naimisiin vuonna 1994.
 • Pariskuntaa on siunattu neljällä lapsella, Enzo Alan Zidane Fernándezilla, Luca Zinedine Zidane Fernándezilla, Theo Fernándezilla ja Elyaz Zidane Fernándezilla. Luca ja Theo ovat Real Madrid Academyn jäseniä.

Trevia

 • Hän aloitti jalkapallon neljävuotiaana. Hän sai ensimmäisen pelaajalisenssinsä 10-vuotiaana. Hän teki ammattilaisdebyyttinsä 17-vuotiaana ja voitti maailmanmestaruuden 26-vuotiaana. Hän voitti Euroopan mestaruuden 28-vuotiaana.
 • Hän liittyi Realiin. Madridin seura vuonna 2001 tuolloin maailmanennätysmaksulla 150 miljardia Italian liiraa. Se oli kaikkien aikojen suurin jalkapalloilijalle siirrosta maksettu summa.
 • Hän teki paluun, kun ilmoitti jäävänsä eläkkeelle ja johtaa Ranskaa vuoden 2006 FIFA World Cupissa. Se oli satumainen lopetus fantastiselle uralle, kun Ranska pääsi finaaliin hänen huolellisen ohjauksensa alla. Hänen joukkueensa ei kuitenkaan voinut voittaa MM-kisaa, koska hän ei ollut rangaistuspotkukilpailussa.
 • Hän teki ensimmäisen MM-maalinsa vuoden 1998 FIFA World Cupin finaalissa Brasiliaa vastaan. . Ottelussa hän teki kaksi identtistä maalia, molemmat päädyt, mikä johti Ranskan voittoon. Hänen erinomainen suoritusnsa ottelussa antoi hänelle kansallisen sankarin aseman.
E-mail: hi@familyfully.com