E-mail: hi@familyfully.com

Barcelonan nukkemestari: Xavier Hernandez Creusin tarina

Koko nimi: Xavier Hernandez Creus
Syntymä: 25. tammikuuta -1980
Horoskooppimerkki: Vesimies
Syntymäpaikka: Terassa
Ammatti: Toimiala:Sports

Profiili
Xavier “Xavi” Hernández Creus oli FC Barcelonan kultakivi. Hän pelasi rinnakkain Lionel Messin ja Luis Suarezin kanssa peleissä ja turnauksissa kentällä. Hänen uransa keskikenttäpelaajana alkoi nuorena, kuusivuotiaana. Päättäväisyytensä ja intohimonsa urheilua kohtaan hänestä on nyt tullut yksi jalkapallon historian parhaista keskikenttäpelaajista.

Kun Xavi oli maailman menestynein espanjalainen pelaaja, hän teki urallaan noin 31 palkintoa. Hän oli IEFFHS:n maailman paras pelintekijä vuosina 2008–2011 ja tavanomainen kakkonen maailman parhaan pelaajan joukossa. Vaikka Xavi ei ole samassa tasossa Pelen tai Alfredo Di Stefanon kanssa, sillä on edelleen oma perintönsä jalkapallomaailmassa. Hän ansaitsi Espanjan Vuoden urheilija -palkinnon vuonna 2009, Kuninkaallisen Urheilun ansioiden kultamitalin vuonna 2010 ja Prinssin Asturias-palkinto urheilusta vuonna 2012.

Varhainen elämä
Xavi syntyi 25. tammikuuta 1980 Terrassassa, Barcelonassa, Espanjassa. Hän syntyi jalkapalloon entisen jalkapalloilijan Joaquim Hernandezin poikana. Hän varttui ihaillen englantilaisia jalkapalloilijoita, kuten John Barnesia ja Paul Scholesia, sekä Barcelonan omaa Pep Guardiolaa. Osittain isänsä vaikutuksen ja syvän intohimonsa ansiosta Xavi pääsi mukaan FC Barcelonan La Masia -nuorisojärjestelmään. Hän oli 11-vuotias, kun hän liittyi ensimmäisen kerran Barcelona B:n nuorisokeroon ja joukkueen reserveihin. Hänestä tuli tärkeä jäsen ryhmän menestyksessä, joka johti heidät jopa toiselle divisioonalle.

Ura
Xavi aloitti nuortenuransa Barcelonassa, ja hänellä oli se etu, että hän eteni ilman ongelmia seuran ylempään divisioonaan. Hän debytoi ottelussa UE Lleidaa vastaan Copa Catalunyassa 5. toukokuuta 1998. Kolme kuukautta myöhemmin hän teki ensimmäisen maalinsa joukkueessa Super Cupin finaalissa. Tämä yhdessä hänen suorituksensa auttoi häntä pääsemään kokoonpanoon hänen ensimmäiseen La Liga -otteluun 3. lokakuuta 1998. Barcelona voitti lopputuloksella 3?1. Ensimmäisen kautensa lopussa hän pystyi pelaamaan 26 ottelua ja hänestä tuli La Ligan vuoden 1999 läpimurtopelaaja.

Huolimatta Barcelonan taloudellisista rajoituksista ja melkein konkurssista vuosina 2001–2003, hän jäi peliin. joukkueen kanssa. Hänen ponnistelunsa olivat tuottaneet tulosta vuonna 2004, kun hänet nimitettiin joukkueen varakapteeniksi sillä kaudella. Myöhemmin hänet valittiin Espanjan La Ligan vuoden pelaajaksi. Polven nivelsiteen repeytymisen vuoksi hänen oli kuitenkin poistuttava kentältä runsaksi neljäksi kuukaudeksi. Kun hän palasi pelaamaan, hänet asetettiin vaihtopenkille. Kauden 2007–2008 jälkeen Xavi ilmaisi halunsa siirtyä Bayern Müncheniin. Mutta Barcelonan Pep Guardiola, joka oli tuolloin joukkueen uusi valmentaja, esti häntä lähtemästä. Hänen avullaan Barcelona voitti yhä enemmän pelejä useissa turnauksissa. Xavi osoitti loistavia taitoja auttaessaan kentällä. Hän oli yksi parhaista pelaajista, joka teki korkeat pisteet syöttötaulukossa. Hänestä tuli puolestaan Barcelonan toiseksi paras pelaaja ja Trofeo Alfredo di Stefano -palkinto. Vuonna 2010 hän allekirjoitti toisen neljän vuoden sopimuksen joukkueen kanssa, mikä nosti heidät peleissä ja otteluissa voittoon. Hän jatkoi pelaamista FC Barcelonassa vuoteen 2014 asti. Hänen erostaan ilmoitettiin julkisesti kesäkuussa 2014.

Ennen viimeistä otteluaan hänestä tuli seuran kapteeni ja hän pelasi 500. kerran La Liga -kilpailussa 25. huhtikuuta , 2015. Hän oli kahdeksas pelaaja, jolla on tämä ennätys uransa aikana. Hänen kunniakseen annettiin jäähyväiset 4. kesäkuuta, ja kaksi päivää myöhemmin hän esiintyi FC Barcelonan ottelussa vaihtopelaajana 78. minuutilla. Barcelonan kanssa tekemänsä sopimuksen päätyttyä hän siirtyi Dohassa sijaitsevaan Al-Sadd SC:hen. Osa sopimuksesta on, että hänestä tulee vuoden 2022 jalkapallon MM-suurlähettiläs maassa. Tämä on valmistautumista hänen debyyttiinsä ammattilaisjalkapallovalmentajana. 13. syyskuuta 2015 hän debytoi Al-Sadd-uransa. Hänellä on ollut melko vaikeaa saada joukkue mestaripaikalle, mutta lopulta hän voitti sen 29. huhtikuuta 2017 Qatar Cupin aikana.

Kansainvälistä uraansa varten Xavi päätti olla osa Espanjan maajoukkue. Hän on ollut heidän kanssaan vuodesta 1997 lähtien. Vuonna 2008 hänelle myönnettiin turnauksen pelaaja -titteli. Hän pelasi myös vuoden 2010 MM-kisoissa, joissa Espanja voitti kaikkien aikojen ensimmäisen cupin. Hän pysyi aktiivisena kansainvälisissä turnauksissa eläkkeelle jäämiseen asti 5. elokuuta 2014. Lopulta hän on tehnyt 28 maalia 202 ottelussaan.

Korkeudet
useita tapauksia, joissa Xavi osoitti hallitsevansa kentällä. Hänen itsevarmuutensa on tuonut positiivista vaikutusta otteluihin, joissa hän pelasi. Yksi niistä oli vuoden 2011 jalkapallon MM-finaalissa. Hän pystyi potkimaan maalin ja auttoi samalla joukkuetoveriaan tekemään toisen maalin. Pelin lopussa heillä oli 4?0 edukseen. Toinen hänen uransa kohokohta on hänen voittomaali Mestarien liigassa. Hänen kykynsä löytää ja tehdä tilaa kentällä tekee Xavin pelityylistä ainutlaatuisen ja tehokkaan. Häntä kutsutaan yhdeksi Barcelonan pelintekijöistä. Hänellä on myös tarkka läpäisyprosentti, joka on noin 91 % onnistunut. Ennen kaikkea hänen kykynsä hallita palloa ja jopa itse ottelua teki hänestä “Barcelonan nukkemestari”. Tämän pelityylin opetti legendaarinen Johan Cruyff itse aikoinaan.

Henkilökohtainen elämä
Xavi, kuten kaikki muutkin ammattilaisjalkapalloilijat, on päättänyt pitää yksityisyytensä. elämä poissa valokeilasta. Hän ei kuitenkaan ujostele ilmaista kiitollisuuttaan ja rakkauttaan vaimolleen Nuria Cunilleralle. He menivät naimisiin heinäkuussa 2013 ja toivottivat esikoisensa tervetulleeksi 3. tammikuuta 2016. Henkilökohtainen elämäXavi, kuten kaikki muutkin ammattilaisjalkapalloilijat, on päättänyt pitää yksityiselämänsä poissa valokeilasta. Hän ei kuitenkaan ujostele ilmaista kiitollisuuttaan ja rakkauttaan vaimolleen Nuria Cunilleralle. He menivät naimisiin heinäkuussa 2013 ja toivottivat esikoisensa tervetulleeksi 3. tammikuuta 2016.

E-mail: hi@familyfully.com