E-mail: hi@familyfully.com

Ronaldo De Assis Moreira: Kaikkien aikojen paras

Tämä mies on tehnyt kaiken, mikä on mahdollista seura- ja maapallon maailmassa. Hän on voittanut joukkueiden parhaat, pelannut parhaiden pelaajien kanssa ja voittanut korkeimmat palkinnot. On todella valitettavaa, että tämä uskomaton, todellinen jalkapallon Jumala voitti vain yhden Ballon d’Orin. Kunpa se olisi minun käsissäni. Kuka on Messi? Anteeksi, en ole koskaan kuullut hänestä.

Jostain syystä nimi Ronaldo näyttää aina tarkoittavan legendaa. Brasilialainen Ronaldo, Ronaldo de Assis Moreira ja nyt jopa Cristiano Ronaldo ovat kaikki olleet tappavia pelissään.

Ronaldinho syntyi Porto Alegressa, joka on Brasilian eteläisimmän osavaltion Rio Grande do Sulin pääkaupunki. . Muuten, “Rio Grande do Sul” tarkoittaa “Etelän suurta jokea”.

Suuri joki tuotti yhden upean pelaajan. Ronaldinho on yksi aito Bollywood-tyylinen menestystarina, joka nousi köyhyydestä ja pelkän lahjakkuutensa ja lannistumattoman henkensä ansiosta hän teki kaiken, mitä odotamme mahtavalta pelaajalta. Hän ei tietenkään ole ainoa pelaaja, jolla on Rags to Riches -tarina, mutta sillä, että hän teki sen, on merkitystä. Hän asui puutalossa slummissa ja hänen perheensä oli hyvin köyhä. Hän menetti isänsä kahdeksanvuotiaana. Hänen onnensa kääntyi, kun hänen veljensä Roberto teki sopimuksen Gremion kanssa ja he antoivat hänelle talon paremmassa osassa kaupunkia. Sitten ‘Dinho allekirjoitti Gremion ja loppu on historiaa.

Dinhon paras muoto ei näkynyt Gremiossa eikä PSG:ssä. Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että hän oli parhaimmillaan Barcelonassa. Näin hänen pelaavan Barcelonassa, ja siitä lähtien olen ollut tämän miehen ihailija. Seurasin hänen etenemistään myös Milanoon, vaikka en tukenutkaan heitä. Ronaldinho lumoitsi minut uskomattomalla akrobatialla, hänen mielettömällä dribling-taidolla, hänen näkemyksensä ja kykynsä pelissä. Hänen syöttönsä, taitonsa ja hallintansa ovat kaikki vertaansa vailla. Hänen saksipotkunsa (tai polkupyöräpotkunsa) ovat edelleen tuoreessa mielessäni, enkä koskaan kyllästy katsomaan niitä televisiosta aina uudestaan ja uudestaan.

Mutta siinä ei vielä kaikki. Hänellä on ainutlaatuinen kyky luoda maalintekosyöttöjä, soolomaaleja, dribblejä, taitoja; Itse asiassa, jos jalkapallossa on jotain, hän voi tehdä sen. Rui Costa oli sanonut Ronaldinhosta:

Ei ole monia pelaajia, jotka pystyvät tarjoamaan maalintekosyöttöjä kuten hän. Hän on vain ihmeellinen. Hän on harvinainen tapaus pelaajasta, joka pystyy tarjoamaan pallon mistä tahansa. Ronaldinho ei rajoittunut pelkästään seurajalkapalloon. Hän voitti jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2002, ja vaikka hän teki maalin vain kahdesti, hän antoi useita tärkeitä syöttöjä. Mielestäni hän on täydellisin pelaaja, jonka olen koskaan nähnyt. Ihmiset kutsuvat Messiä seuraavaksi Maradonaks ja Neymariksi seuraavaksi Peleksi. Mutta ketään ei ole koskaan kutsuttu seuraavaksi Ronaldinhoksi.

Mitä muuta miehen täytyy tehdä, jotta häntä kutsutaan kaikkien aikojen (tämän sukupolven) mahtavimmaksi? Pitääkö hänen tehdä maaleja seuralleen? Voita Maailman Vuoden pelaaja ja Ballon d’Or -palkinto? Voittaa Mestarien liigan, kotiliigan ja muut seurakilpailut? Ja maa, pitääkö hänen voittaa mannerliiga? Ja kaikkien aikojen korkein kunnia, MM? Hän on voittanut kaiken. Ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että hän on loistava esiintyjä. Eikä hän rajoitu vain maalintekoon. Hän pisteyttää ne tyylillä, eleganssilla ja ylellisyydellä. Hän on ehdottomasti lahjakkain koskaan näkemäni jalkapalloilija.

Barcelona v Deportivo La Coruna – La Liga

Hänellä on vertaansa vailla oleva taito. Hän määrittelee termin Joga Bonito – ‘pelaa kauniisti’. Olet varmasti nähnyt sen Niken mainoksen, jossa hänellä on jalassa uudet petoeläinsaappaat ja he lentävät palloa toistuvasti poikkipalkkia vasten, eikä se edes kosketa maata. En usko, että Messi tai Cristiano Ronaldo voisi koskaan tehdä niin.

Itse asiassa uskon, että Ronaldinho on ainoa hyökkääjä, jota olen todella faninnut siitä lähtien, kun näin hänen pelaavan Barcelonassa. En ole varsinainen hyökkääjien fani, ja suosikkipelaajani on Carles Puyol.

Mutta Ronaldinho on varmasti paras pelaaja, jota tällä sukupolvella on ollut kunnia seurata. Ei ole väliä missä seurassa hän pelaa, hän tuo aina hetken silkkaa taikuutta, kun hänellä on pallo. Tämä on mies, joka pallon kanssa on onnistunut saamaan koko maailman jalkojensa juureen. Legendat kumartavat tätä mahtavaa jalkapalloilmiötä, jonka tunnemme Ronaldinhona.

E-mail: hi@familyfully.com