E-mail: hi@familyfully.com

Pele

(Jalkapalloilija)
Syntymäpäivä: 23. lokakuuta 1940 (Vaaka)

Syntymäpäivä: Tres Coracoes, Brasilia

Pele on legendaarinen urheiluhahmo ja ikoninen jalkapalloilija, joka aktiivisten vuosien aikana hallitsi peliä niin pitkälle, että häntä kutsuttiin “jalkapallon kuninkaaksi”. Tähän asti jalkapallofanit, kriitikot, asiantuntijat ja pelaajat (nykyiset ja eläkkeellä) pitävät häntä laajalti kaikkien aikojen parhaana pelaajana. Moitteettoman tyylinsä, sähköistävän pelin ja vaikuttavan suorituskyvyn ansiosta hän teki yhteensä 1281 maalia 1363 pelissä. Hänen syvään juurtunut pelihalunsa ja taitonsa tehdä näyttäviä maaleja teki hänestä tähden ympäri maailmaa. Häntä kehuttiin poikkeuksellisesta päätyksestä, voimakkaasta laukauksesta ja joustamattomasta maalinteosta. Brasilian maajoukkueen jalkapalloilija ja Santos-seuran avainpelaaja hänellä oli tärkeä rooli jokaisessa pelissään. Kentällä ollessaan hän antoi sata prosenttia jokaiseen otteluun ja pelasi kuin lyömätön ammattilainen ensimmäisestä ammattiottelustaan lähtien. Hieman yli kaksi vuosikymmentä kestäneen uransa aikana hän esitteli voittamattomia suorituksia ja nosti pelin suosiota tähtitieteellisesti. Muuten kuin hänen näyttävä showmiestaito kentällä, Peleä pidetään myös äärimmäisenä humanitaarisena, sillä hän on useaan otteeseen korottanut ääntään köyhien elintason ja sosiaalisten olojen parantamiseksi. Aktiivisina vuosinaan hän loi lukuisia levyjä, joista osa on tähän asti pysynyt voittamattomina ja muuttumattomina. Saat lisätietoja tästä tunnetusta jalkapalloilijasta vierittämällä eteenpäin.

Pikatietoa

Lempinimi: Kuningas

Myös Tunnetaan nimellä: Edson Arantes Do Nascimento, Pele

Ikä: 81 vuotta, 81 vuotta vanhat miehet

Perhe:

vahva> Puoliso/ex-: Assíria Lemos Seixas (s. 1994–2008), Rosemeri Dos Reis Cholbi (s. 1966–1982)

Isä: Dondinho

Äiti: Dona Celeste Arantes

Lapset: Celeste Nascimento, Edson Cholbi Nascimento, Flávia Christina Kurtz Nascimento, Jennifer Nascimento, Joshua Nascimento, Kelly Cristina Nascimento, Sandra Regina Arantes Do Nascimento

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Pele syntyi Edson Arantes do Nascimentona Dondinho ja Dona Celeste Arantesille . Hän oli pariskunnan ensimmäinen lapsi. Hänellä on nuorempi sisarus. Hänen isänsä oli jalkapalloilija.
 • Alunperin lempinimeltään Dico, hänen ystävänsä alkoivat kutsua häntä Peleksi hänen suosikkijalkapalloilijansa Vasco da Gaman mukaan “Bile”, jonka hän lausui väärin nimellä “Pele”.
 • Köyhyyden iskemänä hän teki lapsena erilaisia satunnaisia töitä ansaitakseen ylimääräistä rahaa. Hän sai jalkapallon varhaiset oppituntinsa isältään ja pelasi nuoruudessaan erilaisissa amatöörijoukkueissa.
 • Siunattu pelilahjakkuudella ja omalla tyylillään, hän löysi paikan Bauru Athleticista Club juniorit, jonka valmentajana oli Waldemar de Brito. Hän johti joukkueen kolmeen peräkkäiseen voittoon vuosina 1954–1956. Lisäksi hän voitti useita paikallisia sisäjalkapallon kilpailuja ja mestaruuksia.

Ura

 • Jalkapallotähti de Brito vakuuttuneena omistamastaan ilmiömäisestä lahjakkuudesta vei Pelen Santosin, jossa hänet liitettiin ammattilaisseuraan, Santos FC:hen. Pele allekirjoitti sopimuksen kesäkuussa 1956 ja pelasi ensimmäisen ammattilaispelinsä syyskuussa. Ottelussa hän teki ensimmäisen ammattilaismaalinsa Corinthians Santo Andrea vastaan.
 • Vuodesta 1957 lähtien hänestä tuli joukkueen vakituinen pelaaja, ja pian hänestä tuli liigan paras maalintekijä. Hänen merkittävä suorituskykynsä toi hänelle paikan Brasilian maajoukkueeseen.
 • Hän pelasi ensimmäisen kansainvälisen pelinsä heinäkuussa 1957 Argentiinaa vastaan. Vaikka Brasilia hävisi ottelun 2-1, hän teki ensimmäisen kansainvälisen maalinsa, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin kansainvälisessä jalkapallossa maalintekijä.
 • Vuosi 1958 oli saavutusten vuosi. Sen lisäksi, että hän auttoi Santosia voittamaan Campeonato Paulistan – Brasilian huippuliigan ammattilaisjalkapallosarjassa – 58 maalilla, mikä on tähän asti vertaansa vailla oleva saavutus, hän kuului myös Brasilian joukkueeseen, joka voitti maailmanmestaruuden.
 • Pele osallistui merkittävästi vuoden 1958 MM-kisojen puolivälierissä, välierissä ja finaalissa ja teki yhteensä kuusi maalia neljässä ottelussa. Hän rikkoi useita ennätyksiä vuoden 1958 MM-kisoissa.
 • Hänen unelmansa menestys pysähtyi pian, koska Santos ei pystynyt säilyttämään Paulista-titteliään vuonna 1959, mutta jatkoi täydellä voimalla vuonna 1960, kun hän osoitti poikkeuksellista suorituskykyä kentällä, mikä auttoi Santosia saamaan mestaruuden takaisin. Seura voitti Taça Brasilin hänen kanssaan parhaana maalintekijänä. Nämä voitot auttoivat Santosia pelaamaan Copa Libertadores -turnausta, Etelä-Amerikan johtavaa jalkapalloturnausta.
 • Vuosi 1962 oli hänen uransa paras seuravuosi, sillä hän ei vain ohjannut Santosia Copa Libertadores -kilpailussa nauhoittamaan jännittävää peliä. voiton, mutta auttoi seuraa saamaan voittoja Campeonato Brasilierossa, Taça Brasilissa ja 1962 Intercontinental Cupissa.
 • Vuoden 1962 MM-kisoissa, huolimatta suuresta hypetystä ja huijausta, loukkaantuminen vei hänet parempaan hänen pysyessä poissa. suurimman osan turnauksesta.
 • Vuosi 1963 toisti edellisen vuoden menestyksen, kun Santosista tuli Copa Libertadoresin menestyksekäs puolustava mestari. Vaikka seura ei pystynyt saamaan takaisin Paulista-palkintoa, se voitti Rio-São Paulon turnauksen, Intercontinental Cupin ja Taça Brasilin.
 • Julkaise vuosien 1964 ja 1965 voitot, seuran jyrkkä nousu. ylöspäin, ja niin myös hänen panoksensa seurassa. Vaikka seura voitti Paulista-palkinnon kolmena peräkkäisenä vuotena, Pele ei vaikuttanut merkittävästi hintaan.
 • Vuoden 1966 MM-kisat toivat Pelelle paljon tuskaa, koska hän loukkaantui bulgarialaisten jatkuvan virheen vuoksi. Tuloksena oli Brasilian poistuminen MM-kisoista ensimmäisen kierroksen jälkeen.
 • Hän teki 1000. maalinsa Vasco da Gamaa vastaan rangaistuspotkusta Maracana Stadiumilla vuonna 1969.
 • Vuoden 1970 World Cup oli viimeinen maailmancup, johon Pele osallistui. Hän pelasi kaikissa karsintaotteluissa ja osallistui 14:ään Brasilian turnauksen 19 maalista. Brasilia voitti maailmanmestaruuden ja Pele valittiin “turnauksen pelaajaksi” hänen vaikuttavan suorituksensa ja laajan panoksensa ansiosta.
 • Pelen viimeinen kansainvälinen ottelu pelattiin Jugoslaviaa vastaan 18. heinäkuuta 1971 Rio de Janeirossa. Mitä tulee hänen seuravuosiinsa, kausi 1974 oli hänen 19. kausi ja viimeinen kausi, jonka hän pelasi Santosissa ennen eläkkeelle jäämistään.
 • Vuonna 1976 hän selvisi puolieläkkeestä allekirjoittamalla sopimuksen New York Cosmosin kanssa. Hän johti seuran vuoden 1977 NASL-mestaruuteen viimeisellä kaudellaan seuran kanssa.
 • Virallisesti hänen viimeinen pelinsä oli 1. lokakuuta 1977, näyttelyottelu Cosmosin ja Santosin välillä. Hän pelasi ensimmäisen puoliajan Cosmosissa ja toisen puoliajan Santosissa. Hänen viimeinen virallinen maalinsa oli suora vapaapotku Santosia vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Cosmos voitti ottelun 2-1.
 • Erittäin menestyneen jalkapallo-uran jälkeen hänet nimitettiin YK:n ekologian ja ympäristön lähettilääksi vuonna 1992.
 • Vuonna 1995 hän oli nimitetty Unescon hyvän tahdon lähettilääksi.

Palkinnot ja saavutukset

 • Hänen vaikuttavasta voittosarjasta ja poikkeuksellisesta roolistaan Hän nosti urheilun aseman uusiin korkeuksiin, ja hän sai lukuisia arvostettuja kunnianosoituksia ja kunniamerkkejä, kuten Brasilian kultamitalin, Brittiläisen imperiumin ritarikunnan komentajan ja BBC:n Lifetime Achievement Award -palkinnon.
 • Kansainvälinen jalkapalloliitto. History & Statistics (IFFHS) äänesti hänet vuosisadan jalkapalloilijaksi vuonna 1999. Lisäksi Kansainvälinen olympiakomitea ja Reuters News Agency valitsivat hänet vuosisadan urheilijaksi.
 • Vuonna 2010, hänet nimitettiin New York Cosmosin kunniapresidentiksi. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Edinburghin yliopiston kunniatutkinto “merkittävästä panoksesta humanitaaristen ja ympäristöasioiden edistämiseen sekä hänen urheilusaavutuksistaan”.

Henkilökohtainen elämä ja perintö< /strong>

 • Hänen ensimmäinen avioliitto oli Rosemeri dos Reis Cholbin kanssa vuonna 1966. Pariskuntaa siunattiin kahdella tyttärellä. He erosivat vuonna 1982.
 • Vuodesta 1981 vuoteen 1986 hän oli romanttisessa suhteessa Xuxaan, jota hän auttoi tulemaan malliksi. Xuxa oli vasta 17-vuotias, kun he alkoivat seurustella.
 • Vuonna 1994 hän meni naimisiin psykologi ja gospel-laulaja Assíria Lemos Seixasin kanssa. Hän synnytti kaksoset, Joshuan ja Celesten. Pari on eronnut.

Trevia

 • Tämä Brasilian jalkapallojoukkueen ja Santos-seuran tähtipelaaja ei alkuaikoinaan voinut hänellä oli varaa kunnon jalkapalloon ja hän pelasi yleensä sanomalehdellä täytettyjen sukkien kanssa, sidottuna narulla tai greippillä.
 • Hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin jalkapalloilija, joka on tehnyt MM-maalin, kun hän teki maalin Walesia vastaan. MM-kisoissa vuonna 1958. Hän oli tuolloin 17 vuotta ja 239 päivää vanha.
 • Tällä jalkapallosupertähdellä on myös ennätys siitä, että hänestä tuli nuorin pelaaja, joka on tehnyt hattutempun MM-kisoissa.
 • Hän on myös nuorin jalkapalloilija, joka on pelannut MM-finaaliottelussa.
E-mail: hi@familyfully.com