E-mail: hi@familyfully.com

NEYMAR DA SILVA SANTOS JR

Barcelonan joukkueen elintärkeä jäsen, monet asiantuntijat, varsinkin Brasiliassa, odottavat nyt ihmelapsen ymmärtävän pitkäaikaisen potentiaalinsa ja haastavan Messin – sekä Real Madridin kilpailijan Cristiano Ronaldon – parhaaksi pelaajaksi. planeetta. Life Beyond Sportin odottaessa kärsivällisesti tuhlaajapojan saapuvan haastatteluun, hänen ystävänsä kertovat meille, että Neymar on vaatimaton, syvästi uskonnollinen, omistautunut perheelleen, erityisesti isälleen ja neljävuotiaalle pojalleen. ja omistautunut joukkuetovereilleen.
Meille kerrotaan, että Neymar ei ajattele rahasta tai henkilökohtaisesta kunniasta ja antaa nopeasti anteeksi niille, jotka loukkaavat häntä. Esimerkiksi Juan Camilo Zúñiga, kolumbialainen, jonka polvi mursi nikaman Neymarin selkärangassa tämän kesän MM-kisojen puolivälierissä Brasiliassa. Kansa itki, sen sankari ja talismaani suljettiin pois kilpailusta, ja pelättiin jopa, että hän voisi halvaantua pysyvästi. Brasilialaiset pitivät sitä kansallisena tragediana enemmän kuin henkilökohtaisena takaiskuna.

Ennen kuin Barcelona osti hänet 44–67 miljoonalla punnalla, riippuen siitä, minkä raportin uskot, Neymar pelasi Santosissa – legendaarisen Pelén vanha joukkue. Hän teki ammattidebyyttinsä 17-vuotiaana, ja hän oli heti varattu suuruuteen. Lähtiessään hän näytti tekevän maaleja huvin vuoksi.

Hän astuu haastatteluun lyhyt, pieni figuuri ylisuuressa Nike Air -pesäpallolippiksessä, Nike T-paidassa, verryttelyhousuissa ja pitkä kaulakoru numerolla 10 – numeroa, jota käyttivät brasilialaiset puolijumalat Pelé ja Zico ja nyt Neymar maajoukkueessa. Hän on yllättävän laiha, ja hänen liikkeensä epäröivät.

Hänen käsivarsissa olevien tatuointien joukossa on tatuointeja, jotka on omistettu useille hänen perheenjäsenilleen. Hänen isänsä, jolle hän on hyvin läheinen, saa ylpeyden paikan rinnassaan. Toinen hänen vasemmalla kädessään sanoo englanniksi: “Elämä on vitsi”, ja vedetyn nyrkin vieressä on legenda “Se on osa historiaani” portugaliksi.

Jotkut urheilutähdet kertovat käsin kosketeltavasta aura, ikään kuin he voisivat vaatia suuremman siivun henkilökohtaista tilaa kuin tavalliset kuolevaiset. Neymar ei ole sellainen. Hän näyttää kömpelöltä ja ujolta, ikään kuin hän mieluummin pelaisi videopelejä kotona. Hän kuvailee itseään yksinkertaisena miehenä, tanssimusiikkia rakastavana kaverina, joka syö mielellään riisiä ja papuja ja keksejä ja jäätelöä. Silti SportsPro-lehti on arvioinut hänet viimeisen kahden vuoden ajan maailman markkinoitavimpana urheilijana. On arvioitu, että hän tienaa 10 miljoonaa puntaa pelkästään kannanotoista. Kysyn häneltä hänen nikamansa, jonka hän sanoo – “Kiitos Jumalalle” – on nyt kunnossa. Jumala tulee suorittamaan melkoisen nimentarkistuksen. Uskonnollisuus ei ole harvinaista brasilialaisten pelaajien keskuudessa. Kaká, jota pidettiin kerran Brasilian johtavana toivona, on harras kristitty, ja useat muut pelaajat ovat viime vuosina maininneet Jumalan vaikutuksen.

Lisäksi taivaan päin olevasta sormenkärjestä on tullut melkein tavallinen brasilialainen Juhla maalinteosta, ja sellainen, jota Neymar harjoittelee säännöllisesti itse. Hänestä tehtiin maajoukkueen kapteeni syyskuussa, mikä johti joukkueen 1-0 voittoon Kolumbiaa vastaan ja teki yhden maalin. Juttelemme ystävällisesti tulkin kautta muutaman minuutin. Hän sanoo, että jalkapallo eroaa Espanjassa siitä, mitä hän pelasi Brasiliassa.

“Täällä puolustus on ammattimaisempaa, enemmän omistautunut puolustamiseen. Brasiliassa heidän on päästävä kiinni tällä tavalla. Onko se vaikeampaa hyökkääjälle? “Vaikeustaso on korkeampi koko joukkueelle, ei vain hyökkääjille. Sinun on oltava nopeampi ajattelemaan ja reagoimaan.” Entä Luis Suárez, uruguaylainen maalikone ja sarjapuru, joka sai neljän kuukauden kilpailukiellon, koska hän upotti hampaansa Italian Giorgio Chielliniin MM-kisoissa? Barcelona osti hampaisen hyökkääjän Liverpoolilta 75 miljoonalla punnalla.

Kuinka kolme maailman neljästä parhaasta hyökkääjästä (Realin Ronaldo on outo mies) saattoi pelata samassa joukkueessa? Siellä on Messi, hiljainen nero, jonka kulissien takana sanotaan olevan valtava vaikutus Barcelonan kokoonpanoon ja joidenkin mielestä joukkueen valintaan. Ja elohopea Suárez. Mihin 22-vuotias Neymar sopii näiden kahden 27-vuotiaan uransa parhaimmillaan?

“Olen imarreltu saadessani pelata heidän molempien kanssa. Treenien aikana keskustelemme yhdessä pelaamisesta ja yritämme tehdä yhdessä strategian ja joitain liikkeitä. Ja olen innoissani siitä, että me kaikki kolme pelaamme yhdessä.”

Vaihdamme linjaa hetkeksi ja keskustelemme muodista todellisessa Life Beyond Sport -tyylissä. Pidätkö aurinkolasien käyttämisestä? Minä sanon. Ja auttavatko ne salaamaan henkilöllisyytesi? Hän katsoo tulkin puoleen varmistaakseen, että tämä käänsi oikein. Hän toistaa sen ja hän nauraa. “En tiedä, auttavatko ne olemaan tunnistamatta, mutta tykkään käyttää niitä, koska ne sopivat minulle.”

Omanelämäkerrassaan Neymar: My Story hän kirjoittaa: “Tykkään olla aito. . Rakastan ulkonäköni parissa työskentelemistä, rohkeiden vaatteiden, kenkien, hattujen ja korvakorujen valintoja, mutta luulen, että se on vain osa sukupolveani.” Onko hän mukauttanut muotitajuaan Barcelonassa? Hän katsoo alas, leikkii lippillään ja mutisee: ”Varmaan Brasiliassa, koska siellä on kuumempaa, tyyli on rennompaa. Kävin harjoituksissa varvastossoissa ja shortseissa. Täällä se on muodollisempaa. Lisää pukeutumista.”

Noin 200 miljoonan asukkaan Brasilia on lahjakkaille jalkapalloilijoille sama kuin Saudi-Arabia raakaöljylle. Ne näyttävät purskahtelevan ulos maasta. Näin ollen Neymar Sr, Brasilian alemmissa sarjoissa työskentelevä ammattijalkapalloilija, ei olisi ollut ensimmäinen brasilialainen isä, joka uskoi lapsellaan olevan erityisiä jalkapallotaitoja. Isän, joka jakaa vaihtoehtoisia lukuja Neymar: My Storyssa (alaotsikko: Keskustelut isäni kanssa), mukaan hän tunsi voimakasta läheisyyttä poikaansa hänen syntymästään lähtien. Mutta kaikki olisi voinut päättyä kauan ennen kuin ”Juninho”, kuten hänen isänsä kutsui esikoistaan, otti ensimmäiset askeleensa.

Perhe asui alkuvuosina ahtaissa olosuhteissa Mogi das Cruzesissa, favelassa. São Paulosta. Vanhemmat, Neymar ja hänen nuorempi sisarensa jakoivat kaikki yhden makuuhuoneen. Mutta kun Neymar ei ollut paljon muuta kuin taapero, Santosin tiedustelija näki hänen juoksevan jalkapallotelinettä pitkin ja hämmästyi hänen luonnollisesta tasapainostaan.

Suhteen Santosin kanssa alkoi klubi maksaa Neymarin ja hänen sisarensa yksityiskoulutuksen. Kaikki ymmärsivät, että poika oli poikkeuksellinen lahjakkuus. 13-vuotiaana hänet kutsuttiin Eurooppaan pelaamaan Real Madridiin, samalla tavalla kuin Messi saman ikäisenä oli mennyt Barcelonaan. Hän lähti isänsä kanssa, mutta palasi kotiin kolmen viikon kuluessa. Mitä tapahtui?

“Aluksi olin innoissani”, hän kertoo, “mutta muutaman päivän kuluttua aloin kaipaamaan perhettäni ja itkin koko ajan. Halusin palata Santosille.” Ilmaus “uusi Pelé” on hautannut lukemattomia lupaavia brasilialaisia, ja sitä käytettiin koko ajan Neymarista. Tämä johtui osittain siitä, että hän pelasi Santosissa, Pelén vanhassa joukkueessa, mutta myös siksi, että tätä teiniä kohtaan oli valtavat odotukset. Kuten Pelé, hän osasi lukea peliä ja oli vahva sekä jaloillaan että päällään. Ja hän vastasi hypetystä tehden maalin ensimmäisessä täydessä ottelussaan vain 17-vuotiaana.

Seuraavana vuonna hän oli valmis siirtymään Chelseaan. Mutta Santos taisteli takapuolustustaistelun. He kertoivat hänelle, että hänestä voisi tulla kansallissankari, joka maalta puuttui Ayrton Sennan kuoleman jälkeen. He muodostivat sponsoriryhmän, josta tuli tunnetuksi Neymar-projekti, jotta he pääsisivät lähelle Chelsean rahoja. He huutokaupasivat pieniä osia Neymarista mainostajille, kuten Sennan auto oli merkkien mainostaulu. Ja tehdäkseen sopimuksen, Pelé soitti perheelle ja pyysi Neymaria jäämään.

Pysy, mutta sana oli, että huomio meni hänen päähänsä. Kriitikot sanoivat, että hän alkoi näyttäytyä, ja sitten eräänä päivänä Neymar heitti massiivisen stropin kentälle, kun Santos sai rangaistuspotkun. Hänen managerinsa oli valinnut toisen pelaajan rankaisemaan, koska Neymar oli jättänyt muutaman väliin, mutta Neymar vaati, että hän halusi tehdä sen. Hänen joukkuetoverinsa vastustivat häntä, ja hän hyökkäsi kentällä, juoksi sitten sivulle ja pahoinpiteli manageriaan, Dorival-nimistä miestä. ”Tiedän, että olin siinä tilanteessa hyvin väärässä. Se oli yksi elämäni pahimmista päivistä. Se ei ollut minä. Tiesin jälkeenpäin, että minun piti tulla paremmaksi mieheksi; Minun piti kypsyä.”

Seura määräsi hänet pelikieltoon. Mutta kun Dorival vaati, että pelikiellon ei pitäisi kestää yhtä, vaan kahta peliä, manageri erotettiin. Vaikka Neymar oli pyytänyt anteeksi Dorivalilta eikä osallistunut potkuttamiseen, sitä pidettiin kuitenkin äärimmäisenä esimerkkinä pelaajan voimasta. Useat sponsorit eivät arvostaneet pahapoika-imagoa. Se oli Neymarille käännekohta.

Hänen kunniaksi hän piti päänsä alhaalla ja ponnisteli. Hän voitti Etelä-Amerikan vuoden jalkapalloilijan palkinnon vuosina 2011 ja 2012, ja auttoi tuomaan Santosille heidän ensimmäisen Copa Libertadoresensa (Mestarien liigan eteläamerikkalainen vastine) vuodesta 1963 lähtien. Hän vakiinnutti asemansa myös maajoukkueessa.

Hän kypsyi monella tapaa, ei vähiten tullessaan isäksi vasta 19-vuotiaana. Hänen poikansa Davi Lucca asuu Brasiliassa äitinsä kanssa (se ei koskaan ollut pitkäaikainen suhde). Mutta vuoteen 2013 mennessä Neymarin oli aika levittää siipiään. Hänellä oli tytöt itkemässä kaduilla ja poikia kopioimassa hänen hiustyyliään – ei mikään vähäpätöinen saavutus, kun ottaa huomioon, että hän risteili piikkipiikin ja keltin välillä. Hän pystyi hädin tuskin poistumaan kotoaan. Kerran Neymar pelasi jalkapalloa rannalla ystäviensä kanssa, mutta väkijoukkoja kerääntyi niin paljon, että poliisit oli kutsuttava, jotta hän pääsisi pois.

Kaikki viime vuosikymmenien suuret brasilialaiset pelaajat – Ronaldo , Ronaldinho, Kaká – ovat testanneet itsensä Euroopassa. Nyt oli Neymarin vuoro, ja viime vuoden toukokuussa hän muutti Barcelonaan. Hänen isänsä sanoi, että he valitsivat Katalonian seuran Real Madridin sijaan, koska sillä oli suurempi “kansainvälinen heijastus”. Ensimmäinen vuosi ei ollut helppo. Neymar muuttui Santosin joukkueen keskuksesta yhdeksi Messin outrideriksi. Hän teki 15 maalia 41 ottelussa. Hän sanoo, että hänen oli aluksi vaikea sopeutua, koska hän kaipasi perhettään, ystäviään ja poikaansa. ”Kaikki maanvaihto on vaikeaa, koska olet poissa kulttuuristasi. Mutta kiitos Jumalalle, ystävilleni ja seuralle, tunnen oloni nyt kotoisammaksi.”

Kaikesta hänen ujoudesta huolimatta Neymarissa on jotain järkyttävää. Hän ei alistu paineelle. Hän sanoo kirjassaan, että hän nukkuu joukkuetoveriensa hämmästykseksi pahan turbulenssin läpi lentokoneissa. Ja tunnet, ettei ole paljon, mikä saisi hänet hereillä öisin, paitsi mahdollisesti hänen unensa. Kun kysyn häneltä, haluaako hän tulla tunnustetuksi maailman parhaaksi pelaajaksi, kuten Messi on ollut viimeiset viisi tai kuusi vuotta, hän sanoo, että se ei ole hänen tavoitteensa. “Haluan pelata hyvin ja pelata joukkueessani. Pelkästään idoliini verrattuminen on kunnia.” Hän voi sanoa niin; hän saattaa joskus jopa uskoa sen. Voit kuitenkin olla varma, että Mogi das Cruzesista kotoisin olevalla pojalla on se ykköspaikka hänen silmissään.

E-mail: hi@familyfully.com