E-mail: hi@familyfully.com

Mesut Özil -profiili

Nimi Mesut Ozil
Syntymä 15. lokakuuta 1988
Ikä 33 vuotta
Syntymäpaikka Gelsenkirchen, Saksa
Korkeus 5 jalkaa 11 tuumaa

  • Mesut Ozil Twitter
  • Mesut Ozil Instagram
  • Mesut Özil Facebook
  • Mesut Ozil -verkkosivusto

Mesut Ozil on turkkilaisen Istanbul Basaksehirin luova keskikenttäpelaaja. Lempinimellä “Assist King” hän on voittanut merkittäviä palkintoja sekä kansainvälisesti että seuran tasolla. Mesut Ozil on luova keskikenttäpelaaja, joka pelaa Turkin Superliigassa Istanbul Basaksehirissa ja on pelannut yli 90 ottelua Saksan maajoukkueessa.

Aloitettuaan uransa Schalke 04:ssä, Ozil teki nimensä Werder Bremenissä, missä hän otti 15 syöttöä ja voitti DFB-Pokalin ensimmäisellä kaudellaan. Vaikuttavien yksittäisten suoritusten jälkeen Özil siirtyi Real Madridiin vuonna 2010 15 miljoonalla eurolla. Hän pelasi 105 ottelua kaikissa Los Blancosin kilpailuissa ja näytteli valtavasti seuran voittaessa kauden 2011/12 La Ligan mestaruuden. Özil sijoittui Madridissa kolmena peräkkäisenä kaudella liigan syöttöpisteissä ensimmäiseksi, ja vuonna 2013 hänet valittiin UEFA:n Vuoden joukkueeksi. Syyskuussa 2013 hän muutti Arsenaliin seuraennätyspalkkiolla, jonka uskottiin olevan noin 42,5 miljoonaa puntaa. Ensimmäisellä kaudellaan seurassa Arsenal päätti yhdeksän vuotta kestäneen pokaalikuivuutensa FA Cupin voittoon ja Ozilista tuli nopein pelaaja, joka on saavuttanut 50 syöttöä Valioliigan historiassa.

Jälkeen Arsenalin suosiosta. , Ozil liittyi turkkilaiseen Fenerbahceen ilmaisella siirrolla tammikuussa 2021. Hän pelasi vain 38 ottelua puolentoista kauden aikana Yellow Canarialla, ennen kuin hänen sopimuksensa irtisanottiin yhteisellä sopimuksella. Sitten hän liittyi turkkilaiseen Istanbul Basaksehiriin vuoden mittaisella sopimuksella. Özil pelasi Saksan maajoukkueessa 92 ottelua ja pelasi viidessä suuressa turnauksessa. Hän oli johtava avustajien valmistaja vuoden 2010 MM-kisoissa ja EM-kisoissa 2012, joissa hänen maansa eteni molemmilla kerroilla semifinaaliin. Keskikenttäpelaaja oli avainasemassa Saksan MM-kisoissa vuonna 2014, mutta vain neljä vuotta myöhemmin hän päätti vetäytyä kansainvälisestä tehtävästä Saksan jalkapalloliiton huonon kohtelun vuoksi.

Siirry Madridiin
Ozil allekirjoitti Real Madridin elokuussa 2010, ja debyyttikaudellaan hän päätti kauden 2010/11 La Liga -kampanjan 25 syöttöpisteellä nimensä mukaisesti – korkein pelaaja Euroopan suurissa kilpailuissa sillä kaudella. Hän auttoi Madridia voittamaan 18. Copa Del Reyn mestaruutensa, kun se voitti finaalissa kilpailijansa Barcelonan. Keskikenttäpelaaja piti kruununsa La Ligan parhaaksi avustajaksi kaudella 2011/2012 17:llä ja teki sitten kolmannen peräkkäisen kauden liigan syöttöjohtajana seuraavana vuonna, sillä hän tuotti 26. Kampanjassa 2011/12 Ozil auttoi Madridia saamaan ennätyksellisen 32. La Ligan mestaruuden. Saksalaisen kaksi maalia kauden viimeisessä pelissä varmisti, että Real olisi ensimmäinen joukkue Espanjan kärkisarjan historiassa, joka saavuttaa 100 pistettä yhdellä kaudella. Özil valittiin UEFA:n vuoden 2012 joukkueeksi ja hänet äänestettiin 10. sijalle UEFA:n Euroopan parhaan pelaajan palkinnossa. Viimeisellä kaudellaan Madridissa hän voitti Supercopa de Espanan. Ozil solmi tappavan kumppanuuden supertähti Cristiano Ronaldon kanssa heidän ollessaan Madridissa. Ozil avusti Ronaldoa 31 kertaa, ja Ronaldo palautti palveluksen seitsemän kertaa. Pari avasi useita puolustuksia yhdessä, ja Ozil on sanonut, että keulahahmo auttoi häntä tulemaan paremmaksi pelaajaksi. Madridin päätös myydä Özil Arsenalille suututti fanit ja pelaajat, mukaan lukien Ronaldo. “Özilin myynti on minulle erittäin huono uutinen”, Ronaldo sanoi Independentille. – Hän oli pelaaja, joka tiesi parhaiten liikkeeni maalin edessä. Olen vihainen Özilin lähtemisestä.”

Arsenal syöttää
Syyskuussa 2013 Ozil allekirjoitti Arsenaliin viisivuotisen sopimuksen seuraennätyksen siirtomaksulla. 42,5 miljoonaa puntaa. Kaupan myötä hänestä tuli tuolloin kallein saksalainen jalkapalloilija. Ozil halusi työskennellä Arsene Wengerin kanssa ja sanoi, että hän oli suuri syy miksi hän muutti Pohjois-Lontoon klubiin. Kun Wenger jätti seuran vuonna 2018, Ozil kertoi Sky Sportsille: ”Hän on tärkein syy, miksi tulin tänne, hän vakuutti minut ja olen ylpeä siitä, että olen pelannut hänen alaisuudessaan. Hän on rehellinen kaveri, erittäin kunnioittava kaveri, hänellä on hyvä persoonallisuus ja kaikki haluavat pelata hänen alaisuudessaan. Özilin ensimmäisen kauden aikana Arsenal voitti Hull Cityn vuoden 2014 FA Cupin finaalissa, joka päätti yhdeksän vuoden palkinnon odotuksen. Toisella kaudellaan polvivamma piti Özilin poissa pelaamisesta kolme kuukautta. Hän kuitenkin teki maalin ja antoi kaksi syöttöä, kun Arsenal ohitti Aston Villan varmistaakseen peräkkäiset FA Cupin mestaruudet. Kampanja 2015/16 oli saksalaiselle menestyksekäs, sillä hänet äänestettiin Arsenalin kauden parhaaksi pelaajaksi ja hän oli Valioliigan paras avustaja.

Seuraavana vuonna Özil voitti Arsenalin kauden maalin ansiosta. loistavaan soolomaaliin Ludogoretsia vastaan 3-2-voitossa. Ozil allekirjoitti uuden kolmivuotisen sopimuksen vuoden 2018 alussa, mikä teki hänestä seuran historian parhaiten palkatun pelaajan. Mutta hänen muotonsa heikkeni ja hänet jätettiin Arsenal-joukkueen ulkopuolelle useisiin otteluihin sen jälkeen, kun hänen suhteensa manageri Unai Emeryyn heikkeni. Uuden managerin Mikel Artetan saapumisesta huolimatta Ozil jätettiin pois 25 miehen joukkueesta Valioliigan kaudelle 2020/21, jolloin hän sai pelata vain Arsenalin U-23-joukkueessa. Vaikka Ozil jätettiin pois joukkueesta, hän tarjoutui silti maksamaan Jerry Quyn, joka on Gunnersaurus, seuran maskotti, täyden palkan. Gunnersaurus oli yksi 55 irtisanomisesta, jotka Arsenal teki Covid-19-pandemian aikana. Ozil ei pystynyt murtautumaan takaisin Arsenalin ykkösjoukkueeseen, vaan hän liittyi Fenerbahceen tammikuussa 2021. Ozil oli kuulemma tyytymätön seurassa saamaansa peliaikaan. Ensimmäisellä täydellä kaudellaan seurassa hän kuitenkin teki yhdeksän maalia ja kolme syöttöä kaikissa kilpailuissa. Huolimatta siitä, että hän oli maaliskuussa Konyasporin joukkueen kapteeni, hänet vedettiin pois puoliajalla. Myöhemmin hänet suljettiin pois perusjoukkueesta, ja hänen sopimuksensa irtisanottiin yhteisellä sopimuksella heinäkuussa 2022.

Saksan menestys
Vuoden 2014 MM-kisoissa Ozil oli Saksan paras. maalintekijä, jolla on kahdeksan maalia karsintaottelussa. Hän aloitti maansa kaikissa seitsemässä ottelussa MM-kisoissa ja teki maalin 2-1-välierissä Algeriaa vastaan. Huolimatta vain yhden maalin ja yhden syöttöpisteen hallinnasta koko turnauksen aikana, Ozil päätti kilpailun onnistuneimmilla syötteillä viimeisen kolmanneksen aikana (171) ja oli yhteisen sekunnin jäljessä Lionel Messiä luoduista mahdollisuuksista. Voittaessaan Argentiinan finaalissa Saksasta tuli ensimmäinen eurooppalainen joukkue, joka voitti Etelä-Amerikan maailmanmestaruuden. Özil oli EM-kisoissa 2012 kolmella pisteellä paras syöttöjen valmistaja, ja hänet sisällytettiin turnauksen UEFA:n EM-joukkueeseen. Hänen loistava esityksensä pelattiin puolivälierissä Kreikkaa vastaan. Ozil antoi kaksi syöttöä ja yhdeksän keskeistä syöttöä, ja hän suoritti ottelun miehen ja auttoi Saksaa pääsemään 4-2-voittoon.

Vuoden 2016 EM-kisoissa hän pelasi joka minuutti Saksan kuudesta ottelusta. pelejä. Ozil kirjasi yhden syöttöpisteen Ukrainaa vastaan joukkueensa avausottelussa ja teki maalin Italiaa vastaan puolivälierissä. Vaikka hän on voittanut Saksan vuoden pelaaja -palkinnon viisi kertaa, Ozil päätti vetäytyä maajoukkueesta toukokuussa 2018. Tämä johtui Hän koki Saksan jalkapalloliiton (DFB) kaltoinkohtelun sen jälkeen, kun Ozil poseerasi kuvassa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoayanin kanssa. DFB:n entinen presidentti Reinhard Grinde halusi hänen pyytävän anteeksi valokuvaa sen jälkeen, kun se aiheutti myrskyn saksalaisessa lehdistössä.

Henkilökohtainen elämä
Özil meni naimisiin entisen Miss Turkin, Amine Gulsen kanssa. , tammikuussa 2019. Heillä on yhdessä tytär nimeltä Eda. Vuonna 2009 hän seurusteli saksalaisen mallin Anna-Maria Ferchichin kanssa, mutta he erosivat vuonna 2010. Ozil oli laulaja Mandy Capriston kanssa vain vuoden, kunnes he erosivat lokakuussa 2014. He palasivat yhteen vuonna 2015, mutta lopulta erosivat lopullisesti vuonna 2017. Özil on nuorin neljästä ja syntyi työväenluokan perheeseen, jossa hänen isovanhempansa muuttivat Turkista Saksaan. Hänellä on kaksi sisarta, Dugyu ja Nese, sekä vanhempi veli nimeltä Mutlu.

Hänen isänsä Mustafa oli metallityöntekijä ennen kuin Ozil pääsi ammattilaiseksi. Raporttien mukaan Özilin isä nosti siviilioikeudenkäynnin häntä vastaan vuonna 2014, koska hän erotti Mustafan markkinointiyhtiönsä johtajasta. Keskikenttäpelaaja on harras muslimi ja ennen jokaista peliä hän lausuu Koraanista. Özil yrittää noudattaa paastoa islamilaisen ramadan-kuukauden aikana, niinä päivinä, jolloin se on mahdollista. Toukokuussa 2016 hän lähti Umrah-pyhiinvaellusmatkalle pyhään Mekkaan kaupunkiin. Joulukuussa 2019 Ozil kirjoitti Twitteriin runon, jossa tuomittiin uiguurien kohtelu Kiinassa. Hän kritisoi myös muslimimaita, jotka eivät puhu Xinjiangin uudelleenkoulutusleireistä ja Arsenalista, koska he olivat etääntyneet asiasta.

Nettovarallisuus
Forbesin mukaan Ozilin netto arvo on 28,7 miljoonaa dollaria. Hän on sijalla 49 Forbesin maailman parhaiten palkattujen urheilijoiden luettelossa vuonna 2020. Toukokuusta 2020 lähtien Ozilia ovat sponsoroineet Adidas, Beats Electronic ja Mercedes-Benz. Hän saa tukisopimuksistaan 5,5 miljoonaa dollaria. Vuonna 2018 Ozil perusti esports-tiimin M10 eSportsin.

Mesut Ozil News

  • Siirtoalue: Man Utd on nyt vain muutaman tunnin päässä Frenkie de:n toimittamisesta. Jong pakettiauton taakse
  • Arsenalin vanhojen poikien Mesut Ozilin ja Jack Wilsheren omaisuuserot
  • Mesut Ozilista tulee “eSports-urheilija” eläkkeelle jäätyään, sanoo Saksan agentti
  • Sosiaalinen vyöhyke: Selvitä, mikä edellinen MM-voittaja ennustaa Englannin voittajaksi vuonna 2022
  • Arsenal ilmoitti Covid-19-pandemiaan vedoten yli 100 miljoonan punnan ennätystappioista.
E-mail: hi@familyfully.com