E-mail: hi@familyfully.com

Lionel Messi

Lionel Andrés Messi (ääntäminen espanjaksi: [ljoˈnel anˈdɾes ˈmesi]; syntynyt 24. kesäkuuta 1987), joka tunnetaan myös nimellä Leo Messi, on argentiinalainen ammattilaisjalkapalloilija, joka pelaa hyökkääjänä Ligue 1 -seura Paris Saint-Germainissa ja on Argentiinan kapteeni. maajoukkue. Usein maailman parhaana pelaajana ja yleisesti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista pelaajista pidetty Messi on voittanut ennätykselliset seitsemän Ballon d’Or -palkintoa, ennätys kuusi Euroopan kultaista kenkää, ja vuonna 2020 hänet nimettiin Ballon d’ -palkinnon saajaksi. Tai Dream Team. Ennen kuin hän jätti seuran vuonna 2021, hän oli viettänyt koko ammattilaisuransa Barcelonassa, jossa hän voitti seuraennätysten 35 palkintoa, mukaan lukien kymmenen La Ligan mestaruutta, seitsemän Copa del Reyn mestaruutta ja neljä UEFA:n Mestarien liigaa. Tuottelias maalintekijä ja luova pelintekijä.

Tiivistelmä:

Lionel Andrés Messi (ääntäminen espanjaksi: [ljoˈnel anˈdɾes ˈmesi]; syntynyt 24. kesäkuuta 1987), myös Leo Messi, joka tunnetaan nimellä Leo Messi, on argentiinalainen jalkapalloilija, joka pelaa hyökkääjänä Ligue 1 -seura Paris Saint-Germainissa ja on Argentiinan maajoukkueen kapteeni. Usein maailman parhaana pelaajana ja yleisesti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista pelaajista pidetty Messi on voittanut ennätykselliset seitsemän Ballon d’Or -palkintoa, ennätys kuusi Euroopan kultaista kenkää, ja vuonna 2020 hänet nimettiin Ballon d’ -palkinnon saajaksi. Tai Dream Team. Kunnes hän jätti seuran vuonna 2021, hän oli viettänyt koko ammattilaisuransa Barcelonassa, jossa hän voitti seuraennätysten 35 palkintoa, mukaan lukien kymmenen La Ligan mestaruutta, seitsemän Copa del Reyn mestaruutta ja neljä UEFA:n Mestarien liigaa.

Tuottelias maalintekijä ja luova pelintekijä:

  • Messillä on eniten La Ligan (474),
  • La Ligan ja Euroopan liigan kauden (50) maaliennätyksiä,
  • useimmat hattutemppuja La Ligassa (36) ja UEFA:n Mestarien liigassa (8),
  • ja eniten syöttöjä La Ligassa (192),
  • La Liga -kausi (21) ja
  • Copa América (17).
  • Hänellä on myös ennätys useimpien eteläamerikkalaisen miehen (80) maaleissa.

Messi on tehnyt yli 750 senioriuransa maalia seurassa ja maassa, ja hänellä on eniten maaleja yksittäisessä seurassa. Keski-Argentiinassa syntynyt ja kasvanut Messi muutti Espanjaan liittyäkseen Barcelonaan 13-vuotiaana. Hän teki kilpailudebyyttinsä 17-vuotiaana lokakuussa 2004. Hän vakiinnutti asemansa seuran olennaisena pelaajana seuraavien kolmen vuoden aikana. ensimmäisen keskeytymättömän kauden 2008–2009 hän auttoi Barcelonaa saavuttamaan Espanjan jalkapallon ensimmäisen kolmikon; sinä vuonna 22-vuotiaana Messi voitti ensimmäisen Ballon d’Orinsa. Seurasi kolme menestyksekästä kautta, kun Messi voitti neljä peräkkäistä Ballon d’Or -palkintoa, mikä teki hänestä ensimmäisen pelaajan, joka voitti palkinnon neljä kertaa peräkkäin. Kaudella 2011–2012 hän asetti La Ligan ja Euroopan ennätykset useimpien yhden kauden aikana tehdyissä maaleissa ja vakiinnutti samalla itsensä Barcelonan kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Seuraavilla kahdella kaudella Messi sijoittui Ballon d’Orissa toiseksi Cristiano Ronaldon (hänen uran kilpailijansa) jälkeen, ennen kuin saavutti parhaan muotonsa kaudella 2014–2015, tuli La Ligan kaikkien aikojen paras maalintekijä ja johdatti Barcelonan. historiallinen toinen diskantti, jonka jälkeen hänelle myönnettiin viides Ballon d’Or vuonna 2015. Messi nousi Barcelonan kapteeniksi vuonna 2018, ja vuonna 2019 hän voitti ennätyskuudennen Ballon d’Orin. Sopimuksen päätyttyä hän allekirjoitti Paris Saint-Germainin elokuussa 2021. Argentiinalainen Messi on sekä maansa paras esiintyjä että heidän kaikkien aikojen paras maalintekijä. Nuorten tasolla hän voitti vuoden 2005 FIFA:n nuorten maailmanmestaruuden, päätti turnauksen sekä kultaisella pallolla että kultakengällä sekä olympiakultaa vuoden 2008 kesäolympialaisissa. Hänen pelityylinsä pienenä, vasenjalkaisena dribblerina veti vertailua maanmieheensä Diego Maradonaan, joka kuvaili Messiä seuraajakseen. Senioridebyyttinsä jälkeen elokuussa 2005 Messistä tuli nuorin argentiinalainen, joka on pelannut ja tehnyt maalin FIFA World Cupissa vuonna 2006, ja pääsi vuoden 2007 Copa Américan finaaliin, jossa hänet valittiin turnauksen nuoreksi pelaajaksi.

Joukkueen kapteenina elokuusta 2011 lähtien hän johti Argentiinan kolmeen peräkkäiseen finaaliin:

  • vuoden 2014 jalkapallon MM-kisoihin, joista hän voitti kultaisen pallon,
  • ja 2015 ja
  • 2016 Copa América, voitti kultaisen pallon vuoden 2015 versiossa.

Kun hän ilmoitti kansainvälisestä eläkkeelle jäävänsä vuonna 2016, hän peruutti päätöksensä ja johti maataan vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoihin, sijoittui kolmannelle sijalle vuoden 2019 Copa Américassa ja voitti vuoden 2021 Copa Américan, ja voitti jälkimmäisestä kultaisen pallon ja Golden Boot -palkinnon. Tämä saavutus antaisi hänelle ennätyksellisen seitsemännen Ballon d’Orin vuonna 2021. Messi on tukenut urheiluvaatevalmistaja Adidasta vuodesta 2006 lähtien. France Footballin mukaan hän oli maailman parhaiten palkattu jalkapalloilija viiden vuoden ajan kuudesta vuosina 2009–2014. hänet valittiin Forbesin mukaan maailman parhaiten palkatuimmaksi urheilijaksi vuonna 2019. Messi oli Timen 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukossa vuosina 2011 ja 2012. Helmikuussa 2020 hänet palkittiin Laureus World Sportsman of the Year -palkinnolla, jolloin hänestä tuli ensimmäinen jalkapalloilija ja ensimmäinen joukkueurheiluurheilija, joka voitti palkinnon. Myöhemmin samana vuonna Messistä tuli toinen jalkapalloilija (ja toinen joukkueurheiluurheilija), joka ylitti miljardin dollarin uratulot.

E-mail: hi@familyfully.com