E-mail: hi@familyfully.com

Memphis Depay

(Hollannin jalkapallohyökkääjä)
Syntymäpäivä: 13. helmikuuta 1994 (Vesimies)
Syntymäpaikka: Moordrecht, Alankomaat

Memphis Depay on hollantilainen jalkapalloilija, joka pelaa hyökkääjänä Alankomaiden maajoukkueessa ja La Liga -seura Barcelonassa. Ghanalainen isänsä hylkäsi hänet nelivuotiaana, ja hänet kasvattivat enimmäkseen hollantilainen äitinsä ja tämän vanhemmat. Viiden vuoden iässä hän oli pelannut jalkapalloa kadulla ja haavei tulla suureksi jalkapalloilijaksi ja liittyi ensimmäiseen seuraonsa seitsemänvuotiaana. Hänen tiensä ei kuitenkaan ollut ollenkaan sileä ja syvällä sisällä hän hoiti syvää haavaa, käyttäytyen jonkin aikaa väärin opettajien, valmentajien ja ystävien kanssa. 12-vuotiaana hänet otti PSV Eindhoven, ja 15-vuotiaana hän jätti koulunsa keskittyäkseen jalkapalloon. Myöhemmin hän aloitti uransa samassa seurassa, pelaten lopulta Manchester Unitedissa kaksi kautta ennen siirtymistään Olympique Lyonnaisiin. Neljän Olympique Lyonnais -kauden jälkeen hän muutti Barcelonaan vuonna 2021. Hän on Hollannin kuninkaallisen jalkapalloliiton laitoksen tuote, ja hänet tunnetaan kyvystään leikata sisälle sekä ripaus, kaukolaukaisu ja pallon pelaaminen maasta.

Pikatietoa

Ikä: 28 vuotta, 28 vuotta vanhat miehet

Perhe:
Isä: Dennis Depay
Äiti: Cora Schensema
Syntymämaa: Hollanti
Jalkapalloilijat hollantilaiset miehet
Pituus: 5’9″ (175 cm), 5’9″ urokset
Sukupolvet: Ghanan hollanti

Lapsuus ja varhaisvuodet

 • Memphis Depay syntyi 13. helmikuuta 1994 Moordrechtissä, pienessä kylässä Zuid-Hollandin maakunnassa Alankomaissa. Hänen isänsä Dennis Depay oli ensimmäisen sukupolven ghanalainen siirtolainen, kun taas hänen äitinsä Cora Schensema oli hollantilainen. Hän oli hänen vanhempiensa ainoa lapsi.
 • Kun Memphis oli neljävuotias, hänen isänsä hylkäsi perheen ja pakotti Coran muuttamaan vanhempiensa Keesin ja Jans Schenseman luo. Keesin ohjauksessa Memphis innostui pian jalkapallosta.
 • Seitsemänvuotiaana hän liittyi paikalliseen jalkapalloseura, vv Moordrecht. Siihen mennessä hän oli myös alkanut räppäillä kadulla; mutta kun hänen valmentajansa pyysi häntä valitsemaan räppäyksen ja jalkapallon välillä, hän vastahakoisesti luopui räpistämisestä. Kahdeksanvuotiaana hän oli kehittynyt niin paljon, että Sparta Rotterdam noutaa hänet.
 • Kun hän oli yhdeksänvuotias, hän muutti äitinsä kanssa naapurin luo, jonka kanssa hänen äitinsä oli joutunut kotoaan. rakkaus. Miehellä oli kuitenkin monia lapsia, jotka hakkasivat häntä niin paljon, että hän pelkäsi lähteä koulusta kotiin, istuen usein pöytänsä alla itkien.
 • Kun hän ja hänen äitinsä palasivat isoisänsä kotiin, Memphis Depay oli henkisesti arpeutunut. Hän kieltäytyi puhumasta tuskastaan ja taisteli opettajien ja valmentajien kanssa yrittäen satuttaa muita samalla tavalla kuin hän oli loukkaantunut. Kahdentoista vuotiaana hän oli alkanut juoda.
 • Ongelmistaan huolimatta hän menestyi edelleen kentällä ja kiinnitti tunnettujen jalkapalloseurojen huomion ja liittyi lopulta PSV Eindhoveniin vuonna 2006 isoisänsä neuvosta. Se kuitenkin vaati hänen poistumaan kotoa ja muuttamaan paikallisen isäntäperheen, Heijblomien, luo.
 • PVS Eindhovenissa hän jatkoi menestystä kentällä; Samalla hän jatkoi myös huonoa käytöstä. Mentorinsa Joost Lendersin, manageri Phillip Cocun ja isäntänsä herra ja rouva Heijblomin vaikutuksen alaisena hän kuitenkin alkoi pian parantaa tapojaan.
 • Kun hänet erotettiin useista kouluista hänen takiaan huonon käytöksen vuoksi hän lopulta lopetti koulunkäynnin vuonna 2009 ja pelasi samana vuonna Alankomaiden U-16-maajoukkueessa. Hänen isoisänsä kuolema vuonna 2009 loi kuitenkin häneen uuden tyhjiön. Mutta siihen mennessä hänellä oli jalkapallo tukenaan.

Ura

 • Vuonna 2011 Memphis Depay aloitti pelaamisen Jong PSV:ssä, joka on PSV Eindhovenin varajoukkue, joka teki virallisen debyyttinsä 21. syyskuuta KNVB Cupin toisen kierroksen ottelussa amatöörijoukkuetta VVSB:tä vastaan. Seuraavana vuonna 26. helmikuuta hän osallistui ensimmäiseen Eredivisie-otteluunsa.
 • Vuosilla 2011-2012 hän pelasi yhteensä kahdeksan ottelua liigassa, kaikki vaihtopelaajana ja teki kolme maalia. Tämän lisäksi hän esiintyi myös kolmessa cup-esiintymisessä tehden vielä kaksi maalia, mikä nousi viiteen. Sillä välin 29. kesäkuuta 2012 18-vuotias Depay allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa PSV:n kanssa.
 • Kausina 2012–2013 hän pelasi yhteensä 20 liigaottelua ja neljä cup-ottelua tehden vastaavasti kaksi ja yhden maalin. . Myös samana vuonna hän debytoi UEFA:ssa ja pelasi yhteensä viisi ottelua tekemättä yhtään maalia.
 • 30. heinäkuuta 2013 hän teki ensimmäisen maalinsa eurooppalaisessa jalkapallossa ajautuen vasemmalta ja iskee sitten pallon yläkulmaan vastustajan maalivahtinsa ohi. Vuosina 2013–2014 hän pelasi yhteensä 43 ottelua tehden 12 maalia liigassa ja kaksi eurooppalaisessa jalkapallossa.
 • Kausina 2014–2015 hän oli Eredivisien paras maalintekijä 22 maalilla 30 pelissä. Hänet valittiin myös vuonna 2014 jalkapallon MM-kisoihin, ja hän teki kaksi maalia viidessä ottelussa. Hollanti sijoittui kolmanneksi, ja hänen läpimurtonsa kiinnitti isojen seurojen, kuten Manchester Unitedin, huomion.
 • Toukokuussa 2015 Memphis Depay liittyi Manchester Unitediin raportoidulla 25 miljoonan punnan maksulla. 17. heinäkuuta hän debytoi Manchester Unitedissa ystävyysottelussa Club Américaa vastaan Seattlessa, Yhdysvalloissa. Neljä päivää myöhemmin hän teki ensimmäisen maalinsa seuralle ottelussa San Jose Earthquakesia vastaan.
 • 8. elokuuta 2015 hän debytoi Valioliigassa ottelussa Tottenham Hotspuria vastaan. Hän pelasi 29 liigaottelussa kaudella 2015-2016 ja teki ensimmäisen liigamaalinsa 26. syyskuuta. Se ei kuitenkaan ollut hänelle kovin menestyksekäs kausi.
 • Lokakuussa 2015 hänet pudotettiin neljässä peräkkäisessä ottelussa epäonnistumisen vuoksi. Hänen nimensä poistettiin myös FIFA:n Ballon d’Or -listalta. Mutta marraskuussa hän pystyi tekemään paluun ja teki toisen Valioliiga-maalinsa ottelussa Watfordia vastaan.
 • Jatkaessaan suorituksiaan hän esiintyi myös 11:ssä UEFA Eurooppa-liigan ottelussa vuosina 2015–2016 tehden maalin. yhteensä viisi maalia, jotka saavat kiitosta seuran johdolta. Samanaikaisesti hän jatkoi pelaamista maajoukkueessaan; hän pelasi kuusi ottelua vuonna 2016 ja teki kaksi maalia Alankomaissa.
 • 2016–2017 oli huono kausi Memphis Depaylle; hän pelasi vaihtopelaajana vain neljässä liigaottelussa. Lopulta 20. tammikuuta 2017 hän allekirjoitti neljän ja puolen vuoden sopimuksen Olympique Lyonnais’n kanssa ja teki kilpailudebyyttinsä uudessa seurassaan 22. tammikuuta. Hän pelasi 17 Ligue 1 -ottelussa vuosina 2016–2017 ja teki viisi maalia.
 • Vuosilla 2017–2018 hän teki yhteensä 19 maalia 36 Ligue 1 -ottelussa ja kolme maalia 10 Europa-ottelussa. Kesäkuusta 2017 lähtien hän aloitti hip-hop-uran ja julkaisi Los Angelesista inspiroiman freestyle-pelin, LA Vibesin.
 • Hän menestyi edelleen kentällä ja teki 12 maalia 47 ottelussa vuosina 2018–2019. 15 maalia 22 ottelussa kaudella 2019-2020 ja 22 maalia 40 ottelussa kaudella 2020-2021. Samanaikaisesti hän jatkoi musiikillisen uransa jatkamista julkaisi debyyttialbuminsa Heavy Stepper 27. marraskuuta 2020.
 • Samaan aikaan joukkueesiintymisen kanssa hän jatkoi pelaamista maajoukkueessaan tehden viisi maalia vuonna 2018, kuusi vuonna 2019 ja kaksi vuonna 2020. Hän teki viimeiset kaksi maaliaan 30. maaliskuuta 2021 ottelussa Gibraltaria vastaan vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen karsintakierroksella.
 • 19. kesäkuuta 2021 Memphis Depay liittyi La Ligaan. Club Barcelona ilmaisella siirrolla. Hän debytoi Barcelonassa 15. elokuuta 2021 ottelussa Real Sociedadia vastaan, jonka Barcelona voitti 4–2.
 • Hän teki ensimmäisen maalinsa Barcelonassa 21. elokuuta 2021 ottelussa Athelic Bilbaoa vastaan. , joka päättyi 1–1-tasapeliin.

Palkinnot ja saavutukset

 • Vuonna 2014–2015 Memphis Depay palkittiin Johan Cruyff Trophyn kanssa Eredivisien vaikuttavimpana nuorina pelaajana sillä kaudella.
 • Vuonna 2015 hänet palkittiin France Footballin parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Trevia

 • Tunnetaan paremmin nimellä Memphis. Hän ei käytä sukunimeään paidassa isänsä karkun vuoksi.
 • Hänellä sanotaan olevan 47 vuotta. hänen ruumiillaan, joista jokaisella on erityinen merkitys.
 • Hän julkaisi 28. toukokuuta 2019 elämäkertansa Heart of a Lion, jonka on kirjoittanut Simon Zwartkruis.
E-mail: hi@familyfully.com