E-mail: hi@familyfully.com

Marcus Rashford

Marcus Rashford
Tutustu tähän kätevään Marcus Rashfordin tietosivuun. Täältä löydät tietoa hänen varhaisesta elämästään, urastaan ja hyväntekeväisyystyöstään. Jos haluat oppilaidesi saavan lisätietoja tästä julkisuuden henkilöstä, vieritä alas ja valitse useista opettajien tekemistä resursseista.

Marcus Rashford Information: Early Life
Syntymä: 31. lokakuuta 1997 Manchesterissa.

Lapsuus: Marcus varttui Wythenshawessa, joka on Manchesterin kaupungin alue. Lapsena hän asui tämän äidin Melanie Maynardin ja hänen neljän vanhemman sisaruksensa kanssa. Kun Marcus varttui, hän koki lapsiköyhyyttä, sillä äitinsä kovasta työstä huolimatta ruokaa ei toisinaan ollut riittävästi. Tämän vuoksi perhe kääntyi usein ruokapankkien, aamiaiskerhojen ja ilmaisen kouluruokailun puoleen. Marcus on sanonut, että hänelle annettaisiin joskus ilmaista ruokaa äitinsä työpaikalta, mistä hän on osittain ymmärtänyt anteliaisuuden tärkeyden. Hän on myös sanonut, että Ronaldo, kuuluisa portugalilainen jalkapalloilija, oli hänen sankarinsa kasvaessaan.
Perhe: Marcuksen äiti joutui usein työskentelemään useissa töissä varmistaakseen, että Marcus ja hänen sisarukset saivat ruokaa – joskus uhraten ateriat oma itsensä. Hänellä on kaksi veljeä, Dwaine Maynard ja Dane Rashford. He molemmat edustavat häntä nyt ammatillisesti. Hänellä on myös kaksi sisarta, Chantelle ja Claire, sekä serkku nimeltä Lois Maynard, joka on myös ammattijalkapalloilija. Lois pelaa Stockport Countyssa keskikenttäpelaajana.

Koulutus: Nuorempana hän kävi Ashton-on-Merseyn koulua. Sitten hän sai kansallisen urheilun tutkinnon yritys- ja teknologiakoulutusneuvostolle (BTEC).

Marcus Rashford Information: Varhainen ura
Marcus pelasi jalkapalloa viisivuotiaasta lähtien , ja aloitti joukkueen Fletcher Moss Rangers maalivahtina. Joukkueen akatemian kehityspäällikkö Dave Horrocks tunnusti, että Marcus erottui joukosta, ja auttoi heitä voittamaan turnauksen, jossa 15 seuran partiolaista oli osa yleisöä.

Klossa. seitsemänvuotiaana hän liittyi Manchester Unitedin akatemiajärjestelmään muutaman viikon harjoittelun jälkeen Manchester Cityssä. Samaan aikaan kiinnostus häntä kohtaan oli Evertonista ja Liverpoolista. Yksi nuorisovalmentajista, Paul McGuinness, näki Marcuksen valtavan jalkapallopotentiaalin. Huolimatta siitä, että hän suoriutui harjoittelussa poikkeuksellisen hyvin, hän jätti usein harjoitukset väliin, koska hänen äitinsä ja veljensä eivät voineet ottaa häntä vastaan toistuvien työsitoumusten vuoksi. Hänen avuntarpeensa tunnistettiin, joten Dave Bushell, Eamon Mulvey ja Tony Whelan järjestivät Marcukselle kuljettajia, jotta tämä voisi jatkaa potentiaalinsa hyödyntämistä jalkapallossa.

11-vuotiaana Marcuksesta tuli nuorin. henkilö valitaan Manchester United Schoolboy Scholar -ohjelmaan. 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat pelaajat olivat yleensä sallittuja, mutta Marcuksen kyvyt saivat hänelle paikan. Siellä ollessaan hän pystyi kehittämään taitojaan ja pelaamaan häntä jopa neljä vuotta vanhempia vastaan. 14-vuotiaana Marcus liittyi alle 15-vuotiaiden Manchester Unitedin joukkueeseen. Hänen siellä ollessaan he sijoittuivat toiseksi 23. Marveld -turnauksessa. Kun Marcus oli 16-vuotias, The Guardian -lehti nimesi hänet Manchester Unitedin parhaaksi pelaajaksi. Sitten hän liittyi Manchester Unitedin kolmanteen 16-vuotiaiden ja sitä nuorempien poikien joukkueeseen, jossa häntä johti David Moyes kaudella 2013-14. Kun hän pelasi ykkösjoukkueessa, seuran valmentajat tunnustivat hänen kykynsä.

Kun Marcus oli 17-vuotias, Manchester Unitedin alle 19-vuotiaiden seura onnitteli hänen kykyjään hänen suorituksestaan. UEFA Youth League. Marcus teki kuusi maalia yhdestätoista ottelussa alle 18-vuotiaiden Valioliigassa ja kolme maalia Nuorten liigassa. Tänä aikana hänestä tehtiin joukkueen kapteeni, kun häntä johti Nicky Butt.

Marcus Rashfordin tiedot: seuran ura
Vuonna 2016 Marcus pystyi pelaamaan ammattimaisesti muita aikuisia vastaan. Hän pelasi osana UEFA Europa League -sarjaa ja teki kaksi maalia. Tämä teki hänestä nuorin pelaaja, joka on tehnyt maalin eurooppalaisessa kilpailussa toistaiseksi, lyömällä George Bestin ennätyksen. Sitten hän pelasi ensimmäistä kertaa Valioliigassa, ja hänen joukkueensa voitti Arsenalia vastaan. Marcus jatkoi pelaamista useissa peleissä tehden ennätyksiä ja maaleja seurassaan.

Marcus Rashfordin tiedot: Kansainvälinen ura
Lapsena Marcus oli osa Englannin maaleja. – alle 16-vuotiaiden harjoitusleiri. Hän kilpaili Victory Shield -turnauksessa, jossa hän pelasi Pohjois-Irlantia ja Walesia vastaan. Sitten hän liittyi alle 20-vuotiaiden joukkueeseen, mikä antoi hänelle mahdollisuuden kilpailla menestyksekkäästi alle 20-vuotiaiden Kanadan joukkuetta vastaan. Kun hän pelasi alle 21-vuotiaiden joukkueessa, hän teki hattutempun Norjan alle 21-vuotiaiden joukkuetta vastaan. Sitten hän liittyi Southgateen, mikä antoi hänelle mahdollisuuden kehittää kykyjään korkealla tasolla. Marcuksen ensimmäinen suuri kansainvälinen turnaus oli pelatessaan Englannin maajoukkueessa vuoden 2016 UEFA-turnauksessa. Hän osallistui tähän turnaukseen vain neljä kuukautta vanhempana ammattilaispelaajana pelattuaan. Sitten hän saavutti toisen ennätyksen, kun hänestä tuli nuorin Englannin mies, joka on tehnyt maalin kansainvälisessä turnauksessa. Tommy Lawtonin vuonna 1938 tekemä ennätys oli tämän jälkeen toinen.

Sitten hän pelasi Australiaa vastaan Stadium of Lightissa, jossa hän teki ensimmäisen maalin kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Englannin ja Walesin EM-ottelussa 2016 hän voitti neljällä päivällä Wayne Rooneyn ennätyksen EM-kisojen nuorimpana pelaajana. Englanti voitti pelin Walesia vastaan, mutta hävisi myöhemmin Islannille myöhemmässä pelissä. Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoissa Marcus teki voittomaalin Englannin ottelussa Slovakiaa vastaan. Hänet valittiin sitten MM-kisoihin, ja hän teki avausmaalin Englannin lämmittelyottelussa Costa Ricaa vastaan. Osallistuessaan MM-kisoihin Englanti menestyi parhaiten sitten vuoden 1990 ja nousi kokonaisuutena.

Vuonna 2018 Marcus saavutti Jack Charltonin vuonna 1966 tekemän ennätyksen, jossa hän pelasi yhteensä 16 jalkapallo-ottelusta Englannissa yhden vuoden aikana. Vuonna 2021 hänestä tuli Englannin nuorin kapteeni vuodesta 2003 lähtien, minkä kärjessä oli Michael Owen.

Marcus Rashford Information: Charity Work and Campaigns
Marcus jalkapallouransa aikana on osallistunut useisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin ja hänet on nimetty aktivistiksi ruokaköyhyyden torjunnassa. Alla on luettelo Marcuksen lahjoituksista hyväntekeväisyyteen.

Box-kampanjassa: Tämä oli Selfridgesin vuonna 2019 perustama kampanja, jonka tarkoituksena oli auttaa kodittomia. ihmisille välttämättömiä tavaroita joulun aikana. Marcus ja hänen äitinsä kävivät itse kodittomien turvakodeissa ja jakoivat laatikot ja lähettivät osan takaisin isoäitinsä syntymäpaikkaan Saint Kittsiin ja Nevisin.

FareShare-kampanja: Vuoden alussa Vuoden 2020 rajoituksen yhteydessä hyväntekeväisyysjärjestö FareShare vaati lahjoituksia, jotta he voisivat auttaa pandemian vuoksi ilman jääviä. He tiesivät, että asetettu rajoitus voi pahentaa lasten ruokaköyhyyttä, ja he pyrkivät estämään sitä antamalla ruokaa ja keräämällä rahaa. Vastauksena tähän Marcus kampanjoi ja oli kerännyt noin 20 miljoonaa puntaa kesäkuuhun 2020 mennessä, mikä tarjoaisi noin kolme miljoonaa ateriaa.

Marcusin avoin kirje ilmaisista kouluruokailuista: Koska monet lapset olivat poissa koulusta, oli selvää, että ruokaköyhyys lisääntyy pandemian aikana. Tästä syystä Marcus kampanjoi Ison-Britannian hallitukselle tarjotakseen lapsille ilmaisen kouluaterian kesälomien aikana. Tämä johti politiikan muutokseen, mitä ei olisi tapahtunut ilman Marcuksen avointa kirjettä Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukselle. Marcuksen lapsuudesta johtuen hän ymmärsi tämän palvelun tärkeyden.

Marcuksen elintarvikeköyhyysvetoomus: Saatuaan MBE:n Marcus avasi vetoomuksen Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin vetoomussivustolla. . Tavoitteena oli lopettaa lasten ruokaköyhyys laajentamalla ilmaisen kouluruokailun ohjelmaa, tarjoamalla ateriaa ja toimintaa koulujen loma-aikoina sekä lisäämällä Terveellisen alku -ruokaseteleiden arvoa. Ensimmäisen viikon aikana vetoomuksen oli allekirjoittanut 300 000 ihmistä, mikä tarkoitti, että siitä piti keskustella eduskunnassa. Tämä hylättiin 61 jäsenen enemmistöllä.

Marcus ja Tom Kerridge: Marcus teki yhteistyötä kokki Tom Kerridgen kanssa auttaakseen jakamaan helppoja reseptejä, joita ihmiset voivat valmistaa pienellä budjetilla. Nämä jaetaan heidän Instagram-tilillään nimeltä Full Time Meals, jossa he jakavat reseptejä, kuten kalasormivoileipiä ja kotitekoisia hashruskeita.

Faktioita Marcus Rashfordista

 • Hän allekirjoitti Manchester Unitedin ala-asteella.
 • Hänen syntymäpäivä on Halloweenina.
 • Hänen kaksi veljeään neuvovat hänen liiketoimintapäätöksiään.
 • >

 • Hän on lyönyt useita jalkapalloennätyksiä.
 • Pienenä lapsena hän kopioi temppuja, joita hän näki jalkapallon tietokonepeleissä.
 • Hän on intohimoinen lasten ruokaköyhyyden lopettamiseen. .

Marcus Rashford Resources

 • Tutustu tähän Twinkl NewsRoomin lapsiystävälliseen uutiseen Marcuksen kampanjoista. Mukana oleva luetun ymmärtämispaketti on loistava tapa kannustaa lapsia lukemaan, ja artikkelia voidaan käyttää korkealaatuisena esimerkkitekstina auttamaan oppilaitasi uutisten kirjoittamisessa.
 • Auta oppilaitasi oppimaan kaikkea tämä inspiroiva hahmo tällä kätevällä, opettajien tekemällä luetun ymmärtämistä käsittelevällä tekstillä.
 • Siivoa oppilaitasi näillä KS1- ja KS2-PowerPoint-pisteillä tästä inspiroivasta hahmosta.
  Saat luovuuden virralle näillä Marcus Rashfordin väritysarkeilla.
E-mail: hi@familyfully.com