E-mail: hi@familyfully.com

Robert Lewandowski: Bayern Münchenin ja Bundesliigan legenda

Robert Lewandowskin siirto Barcelonaan Bayern Münchenistä kesällä 2022 laski esiripun yhdelle Bundesliigan kaikkien aikojen parhaista urasta.

“Robert Lewandowski on tehnyt hienoja asioita FC Bayernille”, sanoi urheilujohtaja Hasan Salihamidzic, kun siirto vahvistettiin. “Puhuimme pitkään Barcelonan kollegojemme kanssa ja selvensimme yksityiskohtia. Toivotamme hänelle menestystä uudessa seurassaan.”

“On molemmille osapuolille hyvä, että meillä on selkeys”, lisäsi seuran presidentti Herbert Hainer. ”Robert on ansainnut arvostuksen – hän on voittanut kaiken kanssamme. Olemme uskomattoman kiitollisia hänelle.”

Lewandowski, 34, nautti ennätysmäisistä 12 vuodesta Saksan jalkapallossa, joka alkoi vuonna 2010, kun hän liittyi Borussia Dortmundiin ja voitti peräkkäin Bundesliigan mestaruuden. Jürgen Klopp.

Puolalaisen hyökkääjän ensimmäisellä kampanjallaan tehtyään niukat kahdeksan maalia, minkä jälkeen hän iski räjähdysmäisesti 22, 24 ja 20 maaliin ennen hänen siirtymistään Bayerniin. Tämän jälkeen Lewandowski nosti pelinsä uudelle tasolle Münchenissä kausituloksilla 17, 30, 30, 29, 22, 34, 41 ja 35, joten hän teki 312 maalia 384 ottelussa.

Se sijoittuu toiseksi. Bundesliigan kaikkien aikojen pistetaulukossa, 53 vähemmän kuin Gerd Müllerin ennätys, mutta hän lähtee runsaalla omalla ennätyksellään.

TIETOJA PELAAJISTA

Näiden hyökkäyksien myötä Bayernin yli 120-vuotisen historian toiseksi paras maalintekijä valittiin parhaaksi FIFA-miespelaajaksi sekä vuosina 2020 että 2021.

Lewandowski poistui Bundesliigan ja Bayernin kiistattomana legendana, sijoittuen etupuolelle ja keskus Saksan jalkapallon suurmiesten panteonissa, jolla on epäilemättä ikuisuus kestävä perintö.

9 Robert Lewandowski
Klubi FC Bayern München
Asema Hyökkääjä
Syntymäpäivä 21.08.1988 (34 vuotta)
Kansallisuus Puola pl
Pituus 185 cm
Paino 81 kg

URATILAT
Nykyisen kauden tilastot 2021- 2022
Päivystykset 34
Maalit 35
Syötöt 3
Palloottelut 1201
Etäisyys (km) 322,1
Rangaistukset 5

UUTISET JA VIDEOT

  • Katso: Parhaan maalintekijän kilpailu kuumenee
  • Katso: Robert Lewandowski selittää, mikä meni pieleen Bayern Münchenissä Dortmundissa
  • Katso: Paco Alcacer vs. Robert Lewandowski – miten he vertaavat?
  • Katso: Bayern München ja Robert Lewandowski takaisin uraan
  • Katso: Wolfsburg 1-3 Bayern München
E-mail: hi@familyfully.com