E-mail: hi@familyfully.com

José Mourinho

(Jalkapallomanageri)
Syntymäpäivä: 26. tammikuuta 1963 (Vesimies)
Syntymäpaikka: Setúbal, Portugali

Jose Mourinho on portugalilainen jalkapallovalmentaja ja entinen jalkapalloilija, joka johtaa tällä hetkellä Valioliigan Manchester Unitedia. Hän on aiemmin johtanut Porton, Chelsean, Internazionalen ja Real Madridin kaltaisia seuroja, kirjannut vaikuttavan voittoprosentin ja ansainnut useita arvostettuja palkintoja jokaiselle joukkueelle. Monet pelaajat, kilpailevat valmentajat ja kommentaattorit pitävät häntä yhtenä maailman suurimmista ja menestyneimmistä managereista. Häntä arvostetaan laajalti taktisen tietämyksen, sopeutumiskyvyn ja täydellisyyden janonsa vuoksi, mikä yhdessä tekee hänen tiimijohtamisestaan ainutlaatuisen ja edistää hänen vertaansa vailla olevaa menestystä. Hän pitää keskikentän ylivoimaa ratkaisevana pelien voittamisen kannalta, ja hänet tunnetaan kolmen tai useamman keskikenttäpelaajan pelaamisesta. Huolimatta menestyksestään kentällä, hän on ollut useiden kiistojen keskipiste kentän ulkopuolella karismaattisen ja itsevarman johtamistyylinsä vuoksi, mukaan lukien Englannin media kutsui häntä “The Special One” -nimeksi, joka viittasi hänen oma aikaisempi kommentti. Hän on ollut mukana myös tappeluissa kentällä, joista merkittävin näki hänet nauhoittamassa Barcelonan apuvalmentajan Tito Vilanovan silmää.

Pikafaktoja

Lempinimi: Zé Mário, Erityinen, Ainoa, Mou

Tunnetaan myös nimellä: José Mário Dos Santos Mourinho Félix

p>

Ikä: 59 vuotta, 59 vuotta vanhat miehet

Perhe:
Puoliso/ex-: Matilde Faria

Isä: José Manuel Mourinho Félix

Äiti: Maria Júlia Carrajola Dos Santos

Lapset: Jose Mario Mourinho Jr., Matilde Mourinho

Pituus: 5’9″ (175 cm), 5’9″ Miehet

Urheilupäälliköt portugalilaiset miehet

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Jose Mourinho syntyi 26. tammikuuta 1963 keskiluokan perheessä Setúbalissa, Portugalissa ammattilaisjalkapalloilija José Manuel Mourinho Félixille ja hänen vaimonsa, ala-asteen opettaja Maria Júlia Carrajola dos Santos.
 • Hänen isänsä, joka tunnetaan paremmin nimellä Félix Mourinho, pelasi Os Belenensesissä ja Vitória de Setúbalissa ja pelasi myös yhden ottelun Portugalin maajoukkueessa. Hänellä on vanhempi sisar Teresa.
 • Hän seurasi isäänsä hänen viikonlopun otteluissa ja harjoituksissa, mikä auttoi häntä oppimaan pelin vivahteita. Hän seurasi isäänsä Belenensen nuorisojoukkueeseen ammattijalkapalloilijaksi, mutta tajuttuaan voimansa ja vauhtinsa puutteensa hän päätti ryhtyä valmentajaksi.
 • Hän jätti opinnot yksityisestä kauppakorkeakoulusta. äiti oli kirjoittanut hänet ja valinnut urheilutieteen opiskelun Lissabonin teknilliseen yliopistoon. Diplominsa saatuaan hän työskenteli liikunnanopettajana kouluissa noin viisi vuotta.

Ura

 • Palaamme hänen kotikaupungistaan Jose Mourinhosta tuli nuorisojoukkueen valmentaja Vitória de Setúbalissa 1990-luvun alussa, minkä jälkeen hän toimi lyhyinä apulaisjohtajana Estrela da Amadorassa ja partiomiehenä Ovarensessa. Vuonna 1992 hän sai tilaisuuden työskennellä tulkina tunnetulle ulkomaalaiselle valmentajalle Bobby Robsonille Sporting Club Portugalissa.
 • Kahdella oli hyvä työsuhde, ja hän seurasi Robsonia FC Portoon joulukuussa 1993, tulossa hänen avustajakseen. Joukkue eteni UEFA:n Mestarien liigan välieriin vuosina 1993–1994 ja voitti 1993–1994 Taça de Portugalin, 1994–1995 ja 1995–96 Portugalin mestaruuden sekä Portugalin Super Cupin vuosina 1994, 1995 ja 1996.
 • Vuonna 1996 hän seurasi jälleen Robsonia, kun tämä muutti Barcelonaan, missä hän otti lisävastuita harjoitusten koordinoinnista ja taktisten neuvojen antamisesta pelaajille. He päättivät toisen onnistuneen kauden auttamalla Barcelonaa voittamaan Euroopan Cupin voittajien Cupin.
 • Vaikka Robson siirtyi jälleen seuraavalla kaudella uuteen seuraan, Mourinho pysyi seurassa ja uuden päävalmentajan Louis van apulaisena. Gaal, hän auttoi Barcelonaa voittamaan La Ligan kahdesti. Myöhemmin Van Gaal antoi hänelle valmennustehtävät Barcelona B:ssä ja antoi hänen myös valmentaa ensimmäistä joukkuetta Copa Catalunyassa vuonna 2000, jonka hän voitti.
 • Hän liittyi manageriksi Benficaan syyskuussa 2000 ja viikon sisällä. , hänelle tarjottiin apulaisjohtajan työtä Newcastlessa
 • United by Robson, josta hän kieltäytyi. Lyhyen Benfican työskentelyn jälkeen hän lähti Uniao de Leiraan vuonna 2001 ja auttoi joukkuetta nousemaan liigataulukossa.
 • 23. tammikuuta 2002 hän otti heikosti suoriutuneen Porto-joukkueen johtoon ja lopulta kauden voittoon 15 ottelussa 11. Vuonna 2003 hän voitti ensimmäisen Primeira Ligansa ennätyksellisillä 86 pisteellä ja voitti myös Taça de Portugalin ja UEFA Cupin.
 • Seuraavalla kaudella Porto voitti yhden ottelun Portugalin Super Cupin, Primeira Liga ja UEFA Mestarien liiga. Sir Alex Fergusonin johtaman Manchester Unitedin voittaminen oli kauden kohokohta, joka avasi hänelle mahdollisuuden liittyä Chelseaan 2. kesäkuuta 2004.
 • Hän toi suurimman osan tukimateriaalistaan Portosta ja käytti valtavasti rahaa. siirtomaksut taitavien pelaajien hankkimiseksi. Kun hän työskenteli Chelseassa parhaiten palkatun managerina, hän ei voittanut Euroopan Mestarien liigaa, mutta ansaitsi joukkueelle kaksi Valioliigacupin, kaksi jalkapallon liigacupin ja FA Cupin.
 • Omistajan kanssa ilmenneiden erimielisyyksien seurauksena. Roman Abramovich, hän jätti Chelsean yllättäen 20. syyskuuta 2007 seuran historian menestyneimpänä managerina. Hän liittyi Internazionaleen, joka tunnetaan myös nimellä Inter Milan, 2. kesäkuuta 2008 kolmivuotisella sopimuksella.
 • Ensimmäisen Inter Milanon kautensa aikana hän voitti Supercoppa Italianan ja sijoittui myös sarjan kärkeen. V. Seuraavalla kaudella hän auttoi seuraa voittamaan Serie A:n, Coppa Italian ja UEFA:n Mestarien liigan kolmikon.
 • Hän muutti Inter Milanista Real Madridiin maailmanennätyksen rikkovalla korvauksella. paketti 28. toukokuuta 2010. Huolimatta pettymyksestä ensimmäisestä kaudesta, hän johti joukkueen La Ligan mestaruuteen seuraavalla kaudella.
 • Hän palasi Chelseaan kesäkuussa 2013 ja päätti kauden 2013–2014 sijalla 3. sijalla Valioliigassa neljä pistettä voittajaa Manchester Cityä jäljessä. Seuraavalla kaudella hän voitti Valioliigan ja Football League Cupin kolmannen kerran joukkueen managerina.
 • Huolimatta nelivuotisen sopimuksen allekirjoittamisesta 7. elokuuta 2015, hän jätti Chelsean myöhemmin sinä vuonna hävittyään 9 kauden 16 ottelusta. Hän allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Manchester Unitedin kanssa 27. toukokuuta 2016, ja hänestä tuli ensimmäinen Unitedin manageri, joka voitti debyyttikaudellaan suuria palkintoja voittamalla EFL Cupin ja Eurooppa-liigan.

Tärkeitä töitä

 • Jose Mourinhon lukuisten mestaruusvoittojen joukossa merkittäviä ovat UEFA:n Mestarien liigan voitot Portolle ja Internazionalelle, kolme Valioliigan mestaruutta ja kolme jalkapallon liigacupia Chelsealle, ja La Liga Real Madridille. Hän on myös voittanut liigamestaruutta neljässä eri maassa: Portugalissa, Englannissa, Italiassa ja Espanjassa.

Palkinnot ja saavutukset

 • Portugalin jalkapalloliitto valitsi Jose Mourinhon “portugalilaiseksi vuosisadan valmentajaksi” vuonna 2015. Vuonna 2017 UEFA tunnusti hänet 10 suurimman valmentajan joukkoon sen perustamisesta vuonna 1954 lähtien.

Henkilökohtainen elämä ja perintö

 • Vuonna 1989 Jose Mourinho meni naimisiin teini-ikäisen rakkaansa Matilde “Tami” Farian kanssa, jonka hän tapasi Setúbalissa, Portugalissa. Pariskunnalle syntyi tytär Matilde vuonna 1996 ja poika José Mário Jr. vuonna 2000. Hänen poikansa pelaa jalkapalloa Fulhamin nuorisojoukkueessa.
 • Hän on mukana useissa hyväntekeväisyysjärjestöissä ja on maailmanlaajuinen lähettiläs. Yhdistyneiden Kansakuntien Maailman elintarvikeohjelman jäsen vuodesta 2014. Hän oli osa nuorisoprojektia, jonka tavoitteena oli tuoda israelilaisia ja palestiinalaisia lapsia yhteen jalkapallon avulla, ja lahjoitti “onnen” takkinsa Tsunami Reliefille.

Trevia

 • Jose Mourinho pidätettiin toukokuussa 2007, koska hän esti eläinsuojeluviranomaisia laittamasta koiraansa karanteeniin. Häntä varoitettiin poliisin estämisestä, mutta ongelma ratkesi, kun koira lähetettiin takaisin Portugaliin vaimolleen.
E-mail: hi@familyfully.com