E-mail: hi@familyfully.com

El Salvador ja Cruyff Turnin isä: Johan Cruyff Story

Koko nimi: Hendrik Johannes Cruijff
Syntymä: 25. huhtikuuta -1947
Hosaarimerkki: Härkä
Syntymäpaikka: Amsterdam
Ammatti: Urheilija
Toimiala: Urheilu

Profiili

Kolmenkertainen Ballon d’Or -palkinnon saaja ja vuoden 1974 FIFA World Cup Golden Ball -palkinnon saaja Hendrik Johannes “Johan” Cruijff on yksi kaikkien aikojen suurimmista jalkapalloilijoista ja se, joka teki suosituksi kiertävän ”Cruyff Turnin” jalkapallossa. . Se nimettiin hänen mukaansa, koska hän suoriutui tämän liikkeen toteuttamisesta vuoden 1974 MM-turnauksessa. Häntä pidetään yhtenä urheilun historian suurimmista pelaajista, ja hän on tehnyt urallaan 290 tavoitetta 514 ottelusta hänen senioriuransa aikana.

Hän aloitti AFC Ajaxissa vuonna 1957 ja jäi eläkkeelle Feyenoordissa 1984. Hän oli myös osa Alankomaiden maajoukkuetta kansainvälisellä jalkapalloareenalla. Itse asiassa hän otti joukkueen johdon jännittävässä ottelussa Saksaa vastaan vuoden 1974 MM-kisojen aikana. Hänen jalkapallotaitonsa ovat ansainneet hänelle jaloja palkintoja, mukaan lukien vuoden eurooppalaisen jalkapalloilijan, ja kuului FIFA:n 100 suurimman elävän pelaajan joukkoon.

Early Life

Syntymä 25. huhtikuuta, 1947 Amsterdamissa, Alankomaissa, Johan Cruyff on Hermanus Cornelis Crujiffin ja Petronella Bernarda Draaijerin toinen poika. Kutsukaa sitä kohtalon varhaiseksi merkiksi, hänen syntymäpaikkansa on itse asiassa viiden minuutin päässä Ajax-stadionilta.

12-vuotiaana hänen isänsä kuoli sydänkohtaukseen. Tämä on ollut hänen elämässään käännettävä sivu, joka on lisännyt hänen pyrkimyksiään tehdä jalkapalloura. Tämä on kuitenkin tuonut Johanille myös tiettyä pelkoa siitä, että hänkin voisi joutua samaan kohtaloon kuin hänen isänsä. Isänsä kuoleman jälkeen hänen äitinsä alkoi työskennellä siivoojana Ajaxissa ja meni lopulta naimisiin kenttäkäsin Henk Angelin kanssa. Hän yhdessä jalkapalloa rakastavan biologisen isänsä inspiraation kanssa ovat saaneet Johanin jatkamaan jalkapallouraa.

Ura

Johan täytti juuri kymmenen vuotta, kun hän liittyi AFC Ajaxiin osallistumatta mikä tahansa kokeilu missä tahansa muodossa. Valmentaja Jany van der Veen näki potentiaalinsa leikkiessään ystäviensä kanssa. Ensimmäisessä pelissään joukkueen kanssa hän onnistui tekemään ainoan maalin, joka heillä oli pelissä FC Groningenia vastaan. Hänen uransa läpimurto tapahtui jalkapallokaudella 1965-66, jolloin hän teki yhteensä 25 maalia seuran 23 pelissä. Hän jatkoi pelaamista joukkueessa, kunnes hänet myytiin FC Barcelonalle noin 2 miljoonan dollarin maailmanennätyksen siirtomaksulla tuolloin vuonna 1973.

Liityttyään Barcelonaan kaudella 1973-74, Johanin taidot kentällä oli olennainen osa joukkueen voittoa. Hän teki neljä viidestä maalista, jotka voittivat La Ligan mestaruuden, joka oli ollut joukkueelle hyvin vaikeasti havaittavissa vuodesta 1960 lähtien. Tuona vuonna hänelle myönnettiin Euroopan vuoden jalkapalloilija -palkinto.

Hän jäi hetkeksi eläkkeelle jalkapalloa tavoittaakseen onneaan liiketoiminnassa, mutta hän lopulta menetti miljoonia siankasvatusliiketoiminnassaan. Tämä sai hänet lopulta muuttamaan Yhdysvaltoihin ja aloittamaan alusta perheensä kanssa. Hän teki sopimuksen Los Angeles Aztecsin kanssa huolimatta huhuista hänen liittymisestä New York Cosmosiin. Hän viipyi vain kauden ja teki sopimuksen Washington Diplomatsin kanssa myöhemmin. Hän päätti erota joukkueesta vuonna 1981, kun hän sai vamman, joka johtui turnausottelusta, jossa hän pelasi vierailijapelaajana Milanissa.

Hän palasi Eurooppaan ja viipyi hetken Espanjassa pelatessaan Levantessa. UD. Hän ja joukkueen hallinto epäonnistuivat puolessa välissä. Tämä yhdessä vammojen kanssa pakotti hänet irtisanomaan sopimuksen ja muuttamaan takaisin kotikaupunkiinsa. Vuonna 1981 hän pelasi liittyi Ajaxiin uudelleen pelaajana ja teknisenä neuvonantajana. Hänen oleskelunsa Ajaxissa kesti vain kaksi kautta, koska joukkue päätti olla allekirjoittamatta uutta sopimusta hänen kanssaan. Johan päätti sitten pelata kilpailevassa joukkueessaan Feyenoordissa. Hän pelasi hyvin joukkueen kanssa ja sai jopa eniten ääniä Hollannin vuoden jalkapalloilijaksi. Hän jäi eläkkeelle 13. toukokuuta 1984 tehden ennätystä 290 maalia 514 ottelussa.

Pelaajauransa päätyttyä hän jatkoi jalkapalloalalla johtamalla nuorta Ajaxia ja valmentamalla joukkuetta. Hänellä oli oma suosikkijärjestelmänsä, jonka hän otti käyttöön joukkueen muodostamisessa, mikä palkitsi heidät mestaruusliigalla. Hän muutti myös takaisin Barcelonaan ja valmensi joukkuetta menestykseen. Hän pystyi muokkaamaan ne voittamaan yhteensä yksitoista pokaalia, mikä teki hänestä tuolloin menestynein manageri ja samalla pisin manageri.

Heights

Takaisin sisään Hänen loistopäiviään, hänen mieleenpainuvin maalinsa Barcelonassa oli hänen “Phantom Goal” eli Le mutta mahdoton de Cruyff (Cruyffin mahdoton maali). Hän käytti oikeaa kantapäätään saadakseen pallon, joka tuolloin oli noin ihmisen niskan korkeudella. Tähän päivään asti monet hänen faneistaan yrittävät luoda tämän maalin uudelleen.

Myöhemmin uransa aikana hän teki myös toisen ikimuistoisen maalin rangaistuspotkun aikana. Hän seurasi sitä, mitä Rik Coppens on tehnyt 25 vuotta aiemmin. Hän syötti pallon Jesper Olsenille, joka palautti sen ajoissa, jotta Johan nappasi sen verkkoon, mikä sai maalivahtia riittävästi häiritsemään. Tämä tapahtui pelin aikana Ajaxin kanssa Helmond Sportia vastaan vuonna 1982. Hän on vienyt Alankomaiden joukkueet voittoon vuoden 1978 MM-kisojen karsintaotteluissa. Hän ei kuitenkaan pelannut itse MM-kisoissa sen jälkeen, kun hän jäi eläkkeelle vuonna 1977.

Henkilökohtainen elämä

Hän meni naimisiin agenttinsa Diana Margaretha “Danny” Costerin tyttären kanssa joulukuussa 2, 1968. He tapasivat hänen ystävänsä ja joukkuetoverinsa Piet Keizerin häissä 13. kesäkuuta 1967. He olivat yhdessä noin 50 vuotta ja heillä oli kolme lasta. Heidän vanhin on Chantal syntynyt 16. marraskuuta 1970, jota seuraa Susila 27. tammikuuta 1972 ja hänen nuorin on Jordi, syntynyt 9. helmikuuta 1974. He kaikki asuivat Barcelonassa ja viettivät lyhyen ajan Hollannissa ennen kuin muuttivat takaisin. Hänen poikansa Jordi pelasi myös Barcelonassa valmentajana. Samaan aikaan hänen pojanpoikansa Jesjua Angoy on Dayton Dutch Lions -järjestön jäsen.

Hän paljasti, että häntä ja hänen perhettään uhkailtiin sieppauksella vuonna 1977. Yhdessä tapauksessa aseistettu mies meni heidän kotiinsa väkisin. ja sitoi hänet ja hänen vaimonsa laittamalla kiväärin hänen temppeliinsä. Tämä sai hänet eroamaan kansainvälisestä jalkapallosta huolimatta vuoden jälkeisestä lupaavasta maailmancup-turnauksesta. Jalkapallon ulkopuolella hän on viettänyt aikaansa golfaamalla harrastuksena ja kirjoittamalla/kirjoittaen omaelämäkertojaan espanjaksi ja hollanniksi.

24. maaliskuuta 2016 fanit ja harrastajat hämmästyivät uutisista hänen poismenonsa. Hän taisteli keuhkosyöpää vastaan vuoden 2015 puolivälistä lähtien ja oli terapiassa. Hänelle tehtiin ohitusleikkaus jo vuonna 1991, ja hän lupasi olla tupakoimatta sen jälkeen. Kuoleman jälkeisenä päivänä hänet haudattiin, ja hänellä oli yksityinen seremonia, johon osallistuivat vain hänen vaimonsa, lapsensa ja lastenlapsensa.

E-mail: hi@familyfully.com