E-mail: hi@familyfully.com

Frank Lampardin historia

Frank Lampard on epäilemättä yksi Chelsean kaikkien aikojen legendoista. Ennen kuin hänestä tuli seuran manageri vuonna 2019, hän pelasi 13 vuoden ajan massiivisesti menestyksekkäästi seuran keskikenttäpelaajana. Mutta mikä oli tämän modernin suuren alkuperä?

Taustaa
Frank James Lampard syntyi Lontoossa vuonna 1978 samannimisen isänsä ja äidin, Patricia Harris. Hänen isänsä oli itse menestynyt jalkapalloilija, pelasi West Ham Unitedissa, ja hänen setänsä on Harry Redknapp. Frank Junior oli yksi kolmesta lapsesta, ja hänen serkkunsa on Jamie Redknapp. Hänen perheensä tuki hyvin Frankin kiinnostusta urheiluun ja hänen koulutustaan. Hän oli lapsena älykäs ja urheilullinen ja jätti koulun 11 GCSE:llä. Hänen kiinnostuksensa lukemiseen ja kirjoittamiseen jatkuu tähän päivään asti, ja hän on kirjoittanut monia lastenkirjoja sekä omaelämäkerran.

Varhainen ura
Frank aloitti jalkapallouransa Westissä. Ham United vuonna 1994, kun hänen isänsä oli apuvalmentaja. Seuraavana vuonna hän allekirjoitti ammattilaissopimuksen West Hamin kanssa, mutta itse asiassa teki ammattilaisdebyyttinsä Swansea Cityn kanssa, koska hän oli lainassa. Palattuaan West Hamiin hän sai kiitosta ja huomion, kun hän teki hattutempun Walsallia vastaan kaudella 1997/8. Vuoteen 2000 mennessä hän kuului Englannin joukkueen seniorijoukkueeseen.

Aika Chelsea FC:ssä
Vuonna 2001 Lampard siirrettiin Chelseaan 11 miljoonalla eurolla. Hän saavutti nopeasti tunnustusta ja sijoittui toiselle sijalle FWA:n vuoden jalkapalloilijana vuonna 2004. Lampardin kaksi maalia Bolton Wanderersia vastaan vuonna 2004 olivat avainasemassa Chelsean menestyksekkäässä Valioliigan kampanjassa, ja he veivät pokaalin kotiin sillä kaudella. Seuran FA Cupin voitto vuonna 2007 johtui suurelta osin Lampardin avusta Didier Drogballe. Vuonna 2008 Lampard teki voittomaalin FA Cupin finaalissa Evertonia vastaan. Hänet nimettiin Chelsea-joukkueen parhaaksi pelaajaksi ja ehdolla FIFA:n vuoden pelaajaksi vuonna 2009. Vuonna 2012 Lampard voitti joukkueen voiton Euroopan Mestarien liigan finaaliin ja UEFA Europa Cupin seuraavalla kaudella. Lampardin henkilökohtainen elämä oli yhtä menestyksekäs kuin hänen uransa hänen aikanaan Chelseassa. Vuonna 2015 hän meni naimisiin televisiojuontaja Christine Bleakleyn kanssa, ja pariskunta on edelleen naimisissa vuonna 2018 syntyneen tyttären kanssa.

Chelsean jälkeinen ura
Lähtiessään Chelseasta 2014 hän pelasi lyhyesti Manchester Cityssä yhden kauden ja sitten Yhdysvalloissa New York Cityssä. Vuonna 2017 hän jäi eläkkeelle ammattilaisjalkapalloilijana.

Management-ura
Vanhan seuransa Chelsean avulla Lampard opiskeli UEFA A -valmennuslisenssiä varten ja teki hänen manageri-debyyttinsä Derby Countyssa vuonna 2018, mikä johti seuran finaaliin sillä kaudella. Heinäkuussa 2019 Lampard palasi Chelseaan tällä kertaa managerina. Sillä kaudella hän vei seuran Valioliigassa neljännelle sijalle ja oli ehdolla Barclays Manager of the Season -palkinnon saajaksi kaudelle 2019/20. Lokakuussa 2019 Lampard voitti Valioliigan kuukauden managerin. Kauden 2020/21 ennustetaan olevan yksi lähimmistä viime aikoina, ja monet fanit tulevat todennäköisesti tarkistamaan Unibet-sovellusta säännöllisesti! Koronaviruspandemian aiheuttaman kauden pitkän viivästymisen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, kuinka Lampard ohjaa joukkuetta loppukauden aikana.

Legacy
Frank Lampard muistetaan yhtenä Chelsean kaikkien aikojen parhaimmista. Hänen panoksensa pelaajana ja managerina vaikuttivat seuran menestykseen, ja hän on inspiroinut ja viihdyttänyt miljoonia faneja kaikkialla maailmassa.

E-mail: hi@familyfully.com