E-mail: hi@familyfully.com

David Beckhamin elämäkerta

David Beckham – jalkapalloilija
Koko nimi: David Robert Joseph Beckham
Syntymäaika: 2. toukokuuta 1975 ( ikä 41)
Syntymäpaikka: Leytonstone, Lontoo, Englanti
Asuinpaikka: Beckinghamin palatsi (1999–2014)
Lontoo, Englanti (2014– nykyinen)
Kansallisuus: brittiläinen
Ammatti: Jalkapalloilija, liikemies, malli, tiedottaja
Pituus: 6 jalkaa 0 tuumaa (1,83 m)
Aviopuoliso(t): Victoria Beckham (s. 1999)
Lapset: 4

Varhaiselämä h3>

David Robert Joseph Beckham syntyi 2. toukokuuta 1975 Leytonstonessa, Itä-Lontoossa, Englannissa. David Beckham on yksi Ison-Britannian ikonisimmista urheilijoista, jonka nimi on myös eliitti globaali mainosbrändi. Hän oli Englannin maajoukkueen kapteeni vuosina 1998–2009, teki maalin kolmessa eri FIFA:n MM-kisoissa ja pelasi keskikenttää Manchesterin, Englannin, Madridin, Espanjan ja Milanon, Italian seuroissa; hän voitti myös MLS Cupin pelaamalla Los Angeles Galaxyssa vuosina 2011 ja 2012.

Ilmiö melkein siitä hetkestä lähtien, kun hän pystyi ensimmäisen kerran potkimaan jalkapalloa, Beckham aloitti pelaamisen Manchester Unitedissa, Englannin legendaarisessa jalkapallojoukkueessa klo. 18-vuotiaana ja aloitti 20-vuotiaana. Vuonna 2007 hän allekirjoitti viisivuotisen 250 miljoonan dollarin sopimuksen LA Galaxyn kanssa. Toukokuussa 2013 hän ilmoitti suunnitelmistaan jäädä eläkkeelle.

Hän on ensimmäinen englantilainen pelaaja, joka on voittanut liigamestaruuden neljässä maassa: Englannissa, Espanjassa, Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

Tunnettu Hänen syöttö-, ylityskykynsä ja taivutuspotkunsa oikeanlaitaisena Beckham sijoittui kahdesti FIFA:n vuoden pelaajaksi ja vuonna 2004 hänet nimettiin FIFA 100 -listalle maailman parhaista elävistä pelaajista. Hänet valittiin Englannin jalkapallon Hall of Fameen vuonna 2008. Beckham on urheilun kansainvälinen lähettiläs, ja häntä pidetään brittiläisenä kulttuurisena ikonina.

Henkilökohtainen elämä

David Beckham syntyi 2. toukokuuta 1975 Leytonstonessa, Lontoossa, Englannissa, vanhemmille Ted Beckham, kodinkonekorjaaja, ja hänen vaimolleen Sandralle, kampaajalle, hän oli perheen ainoa poika. Kahden sisaruksen keskimmäinen lapsi Beckham varttui vanhempiensa ja sisarustensa kanssa, jotka olivat Englannin legendaarisen jalkapallosarjan Manchester Unitedin sitoutuneita faneja.

Varhaisessa iässä Beckham osoitti lupauksensa jalkapalloilijana ja voitti haluttu Bobby Charlton Soccer Schools National Skills -kilpailu 11-vuotiaana. Hänen lahjakkuutensa kiinnitti pian Manchester Unitedin toimihenkilöiden huomion, jotka pyysivät häntä kokeilemaan seuran nuorisoliigaa. 16-vuotiaana Beckham oli lähtenyt kotoa ja pelasi Unitedin harjoitusdivisioonassa. Kaksi vuotta myöhemmin hän perusti seuran, ja vuoteen 1995 mennessä hän oli kokopäiväinen aloittelija.

Vuonna 1997 Beckham alkoi seurustella Victoria Adamsin kanssa hänen osallistuttuaan Manchester Unitedin otteluun. Hänet tunnettiin tunnetusti nimellä ”Posh Spice” popmusiikkiyhtyeessä Spice Girls, joka oli yksi maailman parhaista popyhtyeistä tuolloin, ja hänen tiiminsä nautti myös suuresta menestyksestä.

Siksi heidän suhde herätti heti paljon mediahuomiota. Media kutsui paria “Posh ja Becks”. Hän kosi häntä 24. tammikuuta 1998 ravintolassa Cheshuntissa, Englannissa.

4. heinäkuuta 1999 hän meni naimisiin laulaja Victoria Beckhamin (s. Adams) kanssa suositusta musiikkiryhmästä The Spice Girls. David ja Victoria Beckhamilla on neljä lasta: pojat Brooklyn Joseph (s. 4. maaliskuuta 1999), Romeo James (s. 1. syyskuuta 2002 Lontoossa) ja Cruz David (s. 20. helmikuuta 2005 Madridissa; sana “cruz” on espanjaa ja tarkoittaa “ristiä” ”); ja tytär Harper Seven (s. 10. heinäkuuta 2011, Los Angeles).

Beckhamin kolme poikaa ovat kaikki pelanneet jalkapalloa Arsenal Academyssa. Isänsä tavoin Brooklyn ja Romeo ovat molemmat tehneet mallityötä ja nimetty GQ:n parhaiten pukeutuneiden brittimiesten joukkoon. Beckhamin vanhin poika Brooklyn pelasi aiemmin jalkapalloa Arsenal U16 -joukkueessa, mutta hänet vapautettiin kauden 2014–2015 lopussa.

Huhtikuussa 2004 brittiläinen tabloidi News of the World esitti Beckhamin entisen henkilökohtaisen avustajan Rebeccan väitteitä. Loos, että hänellä ja Loosilla oli avioliiton ulkopuolinen suhde. Viikkoa myöhemmin malesialaissyntyinen australialainen malli Sarah Marbeck väitti nukkuneensa Beckhamin kanssa kahdesti. Beckham hylkäsi molemmat syytökset “naurettavana”.

Syyskuussa 2010 Beckham ilmoitti tekevänsä oikeuteen hakemuksen prostituoitu Irma Niciä ja useita muita vastaan In Touch -lehden väitteistä, että hän oli harrastanut seksiä tämän kanssa. Vaikka lehti myönsi myöhemmin, että Beckhamia vastaan esitetyt syytökset eivät pitäneet paikkaansa, hänen tuomioistuinhakemuksensa hylättiin Yhdysvaltain sananvapauslakien nojalla.

Pelaajaura

Vuonna 1999 , hän johti Manchester Unitedin Valioliigan mestaruuteen, FA Cupin mestaruuteen ja Mestarien liigan mestaruuteen. Kiitos viime hetken vapaapotkun Kreikkaa vastaan vuonna 2001, Englanti pääsi vuoden 2002 MM-kisoihin. Samana vuonna Beckham allekirjoitti kolmivuotisen 22 miljoonan dollarin sopimuksen pysyäkseen Manchester Unitedin kanssa.

Hän allekirjoitti nelivuotisen sopimuksen Real Madridin kanssa, joka alkoi 1. heinäkuuta 2003 ja jonka arvo on 40 miljoonaa. dollaria.

Beckham pysyi luotettavana maalintekijänä ja hänen esityksensä herättivät enemmän yleisöä. Hänen paitojen myyntinsä ja muut myyntisopimukset pysyivät tuottoisina seuralle, joka jatkui heikommin huolimatta Realin johdon korkeammista odotuksista.

Vuonna 2005 Beckhamista tuli UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs. Hän oli myös mukana edistämässä Lontoon menestyksekästä tarjousta vuoden 2012 olympialaisista. Hänen kolmas kausi Madridissa oli merkityksetön, ja häntä kritisoitiin paljon, lähinnä siksi, että joukkue sijoittui Espanjan La Ligassa Barcelonan jälkeen toiseksi ja hävisi Arsenalille Euroopan Mestarien liigassa.

FIFA Worldin aikana. Cup 2006, hän pelasi Englannissa, ja hänestä tuli ensimmäinen englantilainen pelaaja, joka on tehnyt maalin kolmessa maailmancupissa. Puolivälieräottelussa Portugalia vastaan Beckham vaihdettiin hänen vammansa vuoksi kesken pelin. Ilman häntä Englannin joukkue hävisi ja putosi MM-kisoista.

Kesäkuussa 2007 Beckham pelasi viimeisen ottelunsa Real Madridissa, voitti mitalin ja juhli ystäviensä Tom ja Katie Crusen kanssa, jotka osallistuivat turnaukseen. peli. Tämä oli hänen neljäs ja viimeinen kausi siellä, jolloin hänen sopimuksensa seuran kanssa päättyi.

Amerikan kiinnostus Beckhamiin ja hänen vuosikymmenen ylivaltansa huipentui vuonna 2007, kun jalkapallon suurmies muutti Atlantin toiselle puolelle allekirjoittaakseen viidennen sopimuksen. -vuosi, 250 miljoonan dollarin sopimus LA Galaxyn kanssa. Siirtyminen tarkoitti yhtä paljon Victoria Beckhamin uran vauhdittamista (hän auttoi tekemään päätöstä muuttaa Yhdysvaltoihin) kuin antaa America’s Major League Soccerille laukauksen käsivarteen. Galaxy myi yli 5 000 kausikorttia 48 tunnin sisällä sopimuksen allekirjoittamisesta.

Beckhamin ura Yhdysvaltoihin muuttamisen jälkeen on kuitenkin ollut kivinen. Hän on kärsinyt vammoista, nyrjähtänyt polven nivelsiteen ensimmäisen kautensa Los Angelesissa, ja myöhemmin hän menetti mahdollisuuden pelata vuoden 2010 MM-kisoissa akillesjänteen vamman vuoksi.

Vuonna 2011, voitettuaan hänen Ensimmäinen MLS Cup, hänen viiden vuoden sopimus Los Angeles Galaxyn kanssa päättyi. Tuolloin Beckham kutsuttiin pelaamaan Paris Saint-Germainiin.

Vuonna 2012 Beckham auttoi Los Angeles Galaxya säilyttämään mestaruutensa kukistamalla Houston Dynamon 3-1 viimeisessä pelissä ja voittamalla MLS Cup 2012. Hänen viimeinen esiintymisensä Los Angelesissa oli 2. joulukuuta 2012. Beckhamin pelipaita nro 23 on ollut MLS:n myydyin ja yksi maailman parhaista, kun hän laajentaa imagoaan yhtenä urheilun johtavista ikoneista. Vaikka hän pelaa parhaansa keskikentän oikealla puolella, Beckham voi olla vaarallinen missä tahansa kentällä ja voi vaikuttaa suuressa pelissä syötöllä, ristillä tai vapaapotkulla. Luultavasti kukaan pelissä ei voi kilpailla Beckhamin tarkkuudella vapaapotkuissa, koska hän voi laittaa pallon joukkuetoverinsa päähän uskomattoman tarkasti. Hän on edelleen ratkaiseva pelaaja iästä riippumatta.

David Beckham allekirjoitti tammikuussa 2013 viiden kuukauden sopimuksen Paris Saint-Germainin kanssa.

16. toukokuuta 2013 – vain päiviä voitettuaan mestaruuden ranskalaisen Paris Saint-Germainin kanssa – 38-vuotias Beckham ilmoitti jäävänsä eläkkeelle kauden 2013 lopussa, mikä päättää hänen 21 vuotta kestäneen jalkapallouransa.

Vuoteen 2013 mennessä. , Beckham oli tullut Englannin rikkaimmaksi urheilijaksi, ja hänen kerrotaan tienaavan yli 46 miljoonaa dollaria vuodessa.

Beckham toimi Englannin kapteenina 59 kertaa, mikä on neljänneksi korkein Bobby Mooren ja Billy Wrightin jälkeen sekä Bryan Robsonin jälkeen 65:llä. vapaapotkumaali Ecuadoria vastaan vuoden 2006 MM-kisojen toisella kierroksella, Beckham sai jäsenyyden kahdessa jalkapallon eksklusiivisessa seurassa: hänestä tuli ainoa englantilainen pelaaja – ja 21. pelaaja maailmassa – joka on tehnyt maalin kolmessa maailmancupissa; Myös Real Madridin joukkuetoveri Raúl saavutti tämän saavutuksen muutama päivä aiemmin. Se teki hänestä myös vain viidennen pelaajan MM-kisojen historiassa, joka on tehnyt maalin kahdesti suorasta vapaapotkusta; muut neljä olivat Pelé, Roberto Rivelino, Teófilo Cubillas ja Bernard Ginghini (Beckham oli aiemmin tehnyt tällä tavalla Kolumbiaa vastaan vuoden 1998 MM-kisojen ensimmäisellä kierroksella). Kaikki kolme maalia tehtiin Etelä-Amerikan joukkueita vastaan (Kolumbia, Argentiina ja Ecuador) ja erämaaleista (kaksi edellä mainittua vapaapotkua ja rangaistuspotku Argentiinaa vastaan).

Muuta toimintaa

Beckham on tehnyt tukenut UNICEFiä Manchester Unitedissa oltuaan, ja tammikuussa 2005 Englannin maajoukkueen kapteenista tuli hyvän tahdon lähettiläs, joka keskittyi erityisesti UNICEFin Sports for Development -ohjelmaan. Vuonna 2012 hän tapasi Ison-Britannian pääministerin David Cameronin osoitteessa 10 Downing Street vaatiakseen lisätoimia aliravitsemuksesta kärsivien lasten auttamiseksi ympäri maailmaa. Vuonna 2015 Beckham käynnisti kymmenennen vuoden UNICEF-suurlähettiläänä 7: David Beckham UNICEF -rahaston auttaakseen suojelemaan vaarassa olevia lapsia. Kesäkuussa 2015 hän vieraili Siem Reapissa Kambodžassa, jossa hän tapasi väkivallan lapsiuhreja. Beckham on luvannut tukensa Unite for Children, Unite Against AIDS -kampanjalle. Hän on myös Elton John AIDS Foundationin suojelija.

17. tammikuuta 2007 Rebecca Johnstone, 19-vuotias syöpäpotilas Hamiltonista, Ontariosta, Kanadasta, sai yllätyspuhelun Beckhamilta. Keskustelun jälkeen hän lähetti hänelle Real Madrid -paidan, jossa oli hänen allekirjoitus. Rebecca kuoli 29. tammikuuta 2007. 1. heinäkuuta 2007 Beckham esiintyi puhujana Concert for Diana -tapahtumassa, joka pidettiin Wembley Stadiumilla Lontoossa juhlimaan prinsessa Dianan elämää lähes 10 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Konsertin tuotot menivät Dianan hyväntekeväisyysjärjestöille sekä hyväntekeväisyysjärjestöille, joiden suojelijoita ovat hänen poikansa prinssit William ja Harry.

Beckham esiintyi myös vuonna 2007 julkaistussa Malaria No More US -julkaisussa, jossa ilmoitettiin, että tarvitaan edullisia sänkyverkkoja. TV-spotti esitettiin Yhdysvalloissa Fox Networksilla, mukaan lukien Fox Soccer Channel, ja se voidaan nähdä myös YouTubessa.

Kiinnityksiä

Club

Manchester United

 • Premier League (6): 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002 –03
 • FA Cup (2): 1995–96, 1998–99
 • FA Community Shield (2): 1996, 1997
 • FA Youth Cup ( 1): 1992
 • UEFA Champions League (1): 1998–1999
 • Intercontinental Cup (1): 1999

Real Madrid

 • La Liga (1): 2006–2007
 • Supercopa de España (1): 2003

LA Galaxy

 • MLS Cup (2): 2011, 2012
 • MLS Supporters’ Shield (2): 2010, 2011
 • MLS:n läntinen konferenssi
 • Voittajat (runkokausi) (3): 2009, 2010, 2011
 • Voittajat (pudotuspelit) (3): 2009, 2011, 2012

Paris Saint-Germain

 • Ligue 1 (1): 2012–2013

< strong>Kansainvälinen

< p>Englanti

 • Tournoi de France: 1997
 • FA:n kesäturnaus: 2004

Henkilökohtaiset

 • Ballon d’Or – kakkonen: 1999
 • FIFA:n vuoden pelaaja maailmassa – hopeapalkinto: 1999, 2001
 • Premier Leaguen kuukauden pelaaja (1): elokuu 1996
 • Premier Leaguen johtaja syöttöpisteissä (3): 1997-1998, 1999-2000, 2000-2001
 • PFA Vuoden nuori pelaaja (1): 1996–97
 • FWA Tribute Award: 2008
 • Vuoden pelaaja Sir Matt Busby (1): 1996–97
 • < li>Englannin vuoden pelaaja: 2003

 • ESM:n vuoden joukkue: 1998–1999
 • UEFA:n vuoden klubijalkapalloilija (1): 1998–99
 • < li>UEFA-klubin vuoden keskikenttäpelaaja (1): 1998–99

 • Vuoden UEFA-joukkue: 2001, 2003
 • Premier League 10 Seasons Awards -palkinnot (1992–93–2001– 02):
 • Vuosikymmenen koti- ja kokonaisjoukkue
 • Vuosikymmenen maali (vs. Wimbledon, 17. elokuuta 1996)
 • Vuoden BBC:n urheilupersoona (1): 2001
 • Vuoden BBC:n urheiluhenkilöstö elämäntyöpalkinto (1): 2010
 • < li>Vuoden Real Madridin pelaaja (1): 2005–2006

 • Pfa-liigan vuoden joukkue (4): 1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–2000
 • li>

 • FIFA 100
 • ESPY-palkinnot:
 • Paras miesjalkapalloilija: 2004
 • Paras MLS-pelaaja (2): 2008, 2012
 • Englannin jalkapallon Hall of Fame: 2008
 • MLS:n vuoden paluupelaaja -palkinto (1): 2011
 • PFA-vuosisadan joukkue (1997–2007): 2007< /li>

Ritariukset ja erikoispalkinnot

 • Kuningatar Elizabeth II:n Brittiläisen imperiumin ritarikunnan upseeri: 2003
 • < li>Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahaston (UNICEF) hyvän tahdon lähettiläs (2005–)

 • “Britannian suurin suurlähettiläs” – 100 suurinta brittipalkintoa
 • The Celebrity 100, numero 15 – Forbes, 2007
 • Sija 1 40 vaikutusvaltaisimman alle ikäisen miehen luettelossa 40 Britanniassa – Arena, 2007
 • Aika 100: 2008
 • Gold Blue Peter Badge -voittaja, 2001
 • Do Something Athlete Award, 2011
E-mail: hi@familyfully.com