E-mail: hi@familyfully.com

Pierre-Emerick Aubameyang

(Ammattijalkapalloilija ja Gabonin kaikkien aikojen paras maalintekijä)
Syntymäpäivä: 18. kesäkuuta 1989 (Kaksoset)

Syntynyt: Laval, Ranska

Pierre-Emerick Aubameyang on gabonilainen jalkapalloilija, joka pelaa Valioliigajoukkueessa “Arsenal” ja on Gabonin jalkapallomaajoukkueen kapteeni. Hän pelaa hyökkääjänä tai laitahyökkääjänä. Hänen isänsä oli myös kuuluisa gabonilainen jalkapalloilija. Koska Pierre oli isänsä kuuluisa jalkapalloilija, hän alkoi osoittaa kiinnostusta jalkapalloa kohtaan hyvin varhaisesta iästä lähtien. Hän pelasi eri eurooppalaisissa seuroissa ennen kuin hän lopulta liittyi “Saint-Etienneen” vuonna 2011, ja 2 vuotta myöhemmin allekirjoitti “Borussia Dortmund” ja lopulta vuonna 2018 Englannin Valioliigan seurajoukkue “Arsenal” osti hänet. Pierre tunnetaan parhaiten nopeudestaan, josta on ollut hyötyä useaan otteeseen. Vuonna 2015 hän voitti “CAF Footballer of the Year” -palkinnon ja hänestä tuli ensimmäinen pelaaja pienestä Afrikan maasta, joka voitti palkinnon. Lisäksi vuonna 2016 hänet valittiin maailman kahdeksanneksi parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Pikatietoa

Ranskalaisia julkkiksia, jotka syntyivät kesäkuussa

Tunnetaan myös nimellä: Pierre-Emerick Emiliano François Aubameyang

Ikä: 33 vuotta, 33 vuotta vanhat miehet

Perhe: Puoliso/ex-: Alysha Behague

Isä: Pierre Aubameyang

Äiti: Margarita Crespo Aubameyang

Sisarukset: Catilina Aubameyang, Willy Aubameyang

Lapset: Curtys Aubameyang, Pierre Aubameyang Jr.

Syntymämaa: Ranska

Jalkapalloilijat Ranskan miehet

Pituus: 6′ 2″ (188 cm), 6’2″ urokset

Perus: espanjalainen ranska

Palkinnot: Afrikkalainen jalkapalloilija Vuosi

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Pierre-Emerick Aubameyang syntyi Lavalissa, Ranskassa, 18. kesäkuuta 19. 89, Pierre ja Margaritalle. Hänellä on vielä kaksi veljeä. Hänen isänsä on vaikuttanut häneen koko elämän ajan jalkapallotaustansa ansiosta. Pierre aloitti jalkapallon pelaamisen 6-vuotiaana ja osoitti lähes yli-inhimillistä nopeutta aivan varhaisvuosistaan lähtien.
 • Pierre oli innokas jalkapallon rakastaja varhaisista päivistään ja matki jopa ottelun kommentteja. Kaikki kolme veljeä pelasivat tuntikausia jalkapalloa kotonaan ja tien päällä. Hänen molemmat veljensä tekivät myös uran ammattilaisjalkapallossa.
 • Pierre vietti suurimman osan lapsuudestaan Milanossa, jossa hänen isänsä työskenteli jalkapallopartiomiehenä. Tämä herätti Pierressä entisestään kiinnostusta peliä kohtaan ja hän liittyi Milanon nuorisoakatemiaan, ja lopulta vuonna 2007 hän sai ensimmäisen mahdollisuuden liittyä Milanon nuorisojoukkueeseen hyökkääjänä. Malesiassa pidetyssä Champions Youth Cupin avauskilpailussa Pierren joukkue sijoittui neljänneksi. Pierre teki kuusi maalia seitsemässä ottelussa ja kiinnitti monien kykyjen etsijien huomion.

Ura

 • Voit saada enemmän kokemus, Pierre liittyi “Dijon”-tiimiin Ranskassa. 18-vuotiaana hän osoittautui yhdeksi joukkueensa johtavista maalintekijöistä “Coupe de la Liguessa” ja hänet lainattiin edelleen “Lillelle” ja “Monacolle”. Vuonna 2011 hän allekirjoitti uransa ensimmäisen suuren sopimuksen.
 • Joulukuussa 2011 “Saint Etienne” teki hänelle pysyvän sopimuksen, ja helmikuuhun 2012 mennessä Pierre osoitti arvonsa tekemällä hatun. temppu vastustajajoukkuetta ‘Lorient’ vastaan. Coupe de la Liguen loppuun mennessä hän oli paras maalintekijä 16 maalillaan; hän oli tehnyt puolet joukkueensa tekemistä maaleista. Hän voitti joukkueelleen vuoden 2013 “Liguen” ja päätti mestaruuden 18 maalilla ja seitsemällä syöttöpisteellä.
 • Hänen menestyksekäs sarja jatkui myös seuraavalla kaudella ja hän sijoittui toiseksi parhaaksi maalintekijäksi. turnauksen lopussa. Hän teki 19 maalia 37 pelissä, joissa hän pelasi. Tämä osoittautui hänen uransa lopulliseksi kaudeksi ja hänet valittiin “Liguen vuoden afrikkalaiseksi pelaajaksi”. Tämä toi hänelle lisää mainetta eurooppalaisessa seurapiirissä, ja hän päätti pelata Borussia Dortmundissa.
 • Hän debytoi Dortmundissa heinäkuussa 2013 taistelussa Bayern Müncheniä vastaan DFL-sarjassa. Supercup.’ Bundesliiga-debyyttinsä FC Augsburgia vastaan hän teki voittavan hattutempun. Tämä teki hänestä myös ensimmäisen Bundesliigassa pelanneen gabonilaisen pelaajan. Hän päätti vuoden yhteensä 16 maaliin ja 13 liigamaaliin, mikä oli parhaimmillaan keskimääräistä parempi suoritus.
 • Kausella 2014–2015 Pierre teki 25 maalia 46 pelissä ja auttoi joukkuettaan saavuttaa vuoden 2015 DFB-Pokal-finaaliin. Heinäkuussa 2015 hän jatkoi sopimustaan joukkueensa kanssa vuoteen 2020 asti ja ilmoitti, että hän on kehittänyt emotionaalisen yhteyden joukkueeseen ja ettei hän koskaan haluaisi lähteä siitä.
 • Syyskuuhun mennessä Pierre oli ensimmäinen koskaan Bundesliigan historian pelaaja, joka on tehnyt maaleja kuudessa ensimmäisessä peräkkäisessä ottelussa. Hän jatkoi maalintekoa kahdessa muussa ottelussa ja jatkoi huippukunnossaan UEFA Eurooppa-liigassa. Hän teki hattutempun Gabala FK:ta vastaan lokakuussa, ja muutaman päivän sisällä hän teki uuden hattutempun Augsburgia vastaan.
 • Bundesliigan puolivälissä 2015 Pierre oli sarjan paras maalintekijä. turnauksessa 18 maalia ensimmäisissä 17 ottelussaan. Bundesliiga-kauden loppuun mennessä Pierre nousi toiseksi parhaaksi maalintekijäksi 25 maalillaan.
 • Hänen sähköistävä muotonsa jatkui kaudella 2016-17, kun hän debytoi Bundeligassa 2016 Mainzia vastaan kahdella maalilla. johtaen joukkueensa voittoon. Mestarien liigassa hän teki maalin jokaisessa ensimmäisen osaottelun pelissä, mutta yllättäen hänet poistettiin joukkueesta ottelussa Sporting CP:tä vastaan. Myöhemmin paljastettiin, että hän oli rikkonut joitain sääntöjä ja hänen pelikiellonsa joukkueesta oli kurinpidollinen toimenpide.
 • Paluunpelissä hän suoriutui loistavasti ja teki neljä maalia auttaen joukkuettaan murskaamaan “Hamburger SV:n”. Maaliskuussa 2017 hän viimeisteli 20 Bundesliiga-maalin yhteenvedon, mikä oli hänen toinen saavutus peräkkäin. Liigan loppuun mennessä hän oli Bundesliigan paras maalintekijä 31 maalillaan. Tähän mennessä on käynyt selväksi, että Valioliigajoukkue hankkii hänet pian.
 • Tammikuussa 2018 Arsenal osti hänet julkistamattomalla hinnalla, mikä sattuu olemaan myös seuraennätys. On huhuttu, että hänet ostettiin 56 miljoonalla punnalla.
  Italia pyysi häntä pelaamaan heidän U19-maajoukkueessa, mutta Pierre päätti lähteä mukaan
 • Ranskan alle 21-vuotiaiden joukkueeseen. Maaliskuussa 2009 hän kuitenkin liittyi Gabonin maajoukkueeseen ja auttoi maajoukkuettaan pääsemään vuoden 2012 Africa Cup of Nations -turnauksen neljännesvälieriin. Heinäkuussa 2012 hän edusti joukkuettaan edelleen Lontoon kesäolympialaisissa.

Henkilökohtainen elämä

 • Pierre-Emerick Aubameyang on on suhteessa Alyshan kanssa, ja hänellä on poika Curtys hänen kanssaan.
 • Jalkapallon lisäksi Pierre sattuu olemaan erittäin kilpailukykyinen pikajuoksija. Hänellä on ennätys juokseessaan 30 metriä 3,7 sekunnissa, minkä sanotaan olevan parempi kuin “maailman nopein mies” Usain Bolt. Saksalainen pikajuoksija Julian Reus on haastanut Pierren 100 metrin kilpailuun, mutta Pierre ei ole vielä hyväksynyt haastetta.
 • Hän sattuu olemaan suuri urheiluautojen ja sarjakuvien fani. Erään Bundesliigan voittonsa aikana hän juhli maalinteon jälkeen pukemalla hämähäkkimiehen naamion päähän.
E-mail: hi@familyfully.com