E-mail: hi@familyfully.com

Sir Alex Chapman Fergusonin elämäkerta

JOHDANTO

Sir Alex Chapman Ferguson, jalkapallon elävä legenda syntyi 31. joulukuuta 1941 Glasgow’ssa Skotlannissa. Hän on koko elämänsä ajan jalkapalloilijana ja managerina ollut yksi johdonmukaisimmista ja merkittävimmistä nimistä pelissä. Hän oli entinen jalkapalloilija Skotlannin jalkapallomaajoukkueessa ja on pelannut myös useissa englantilaisissa seuroissa. Hänestä tuli Skotlannin liigan paras maalintekijä tekemällä 31 maalia. Myöhemmin, vuonna 1974, hänen uransa jalkapallovalmentajana sai alkunsa, kun hänet valittiin East Stirlingshire -nimisen joukkueen manageriksi. Myöhemmin hänet siirrettiin moniin klubeihin ja hänet valittiin samaan virkaan sellaisissa klubeissa, kuten St. Mirren ja Aberdeen. Hänet valittiin myös Skotlannin kansainvälisen joukkueen manageriksi ja johti sitä vuoden ajan. Vuonna 1986 hänen polkunsa loistoon alkoi, kun hänet valittiin yhden aikakauden suosituimman ja yhden suurimmista jalkapalloseuroista Manchester Unitedin manageriksi. Hän on ollut samassa virassa siitä lähtien, ja hänen 26 vuoden uransa Manchester Unitedissa on ollut yksi upeimmista ja jännittävimmistä managereista urheilumaailmassa. Hän on karismaattinen, älykäs ja joustava, ja hänen työnarkomaanityyppinen asenteensa on hyödyttänyt tiimiä kokonaisuutena monella tapaa ja on siten tärkeä ja vaikutusvaltainen osa tiimiä. Hän on johtanut joukkuetta voiton tiellä 6. marraskuuta 1986 19. toukokuuta 2013 saakka, jolloin hän ilmoitti jäävänsä eläkkeelle. Tänä aikana Manchester United voitti 59,67 %.

“Jotkut ihmiset eivät halua työskennellä, mutta minä haluan jatkaa työskentelyä.”

– Sir Alex Ferguson.

SAAVUTUKSET

Herran alla…

… paperin keskellä …

…/authors/a/alex_ferguson .html. Käytetty viimeksi 7. maaliskuuta 2014.

Alex Ferguson Quotes | Jalkapallo+tiede. (2014). Alex Ferguson lainaukset. Saatavilla: http://footballsci.wordpress.com/quotes/alex-ferguson-quotes/. Käytetty viimeksi 9. maaliskuuta 2014.

Johtamistyylit – Johtamistaidot osoitteesta MindTools.com. (2014). Johtamistyylit – johtamistaidot osoitteesta MindTools.com. Saatavilla osoitteessa: http://www.mindtools.com/pages/article/newLDR_84.htm. Käytetty viimeksi 7. maaliskuuta 2014.

10 suosituinta Sir Alex Fergusonin lainausta | Sir Alex 26 vuotta. (2014). Sir Alex Fergusonin 10 parasta lainausta | Sir Alex 26 vuotta. Saatavilla osoitteessa: http://manutddiehardfans.com/top-10-quotes-by-sir-alex-ferguson/. Käytetty viimeksi 1. maaliskuuta 2014.

Alex Ferguson Leadership. (2014). Alex Fergusonin johtajuus. Saatavilla osoitteessa: http://www.leadership-with-you.com/alex-ferguson-leadership.html. Käytetty viimeksi 7. maaliskuuta 2014.

E-mail: hi@familyfully.com